Her filmer han at kameraten kjører i 275 km/t og dør

Andrew Prowce (46) døde momentant.

FILMEN KAMERATENS DØDSFERD:  Her kolliderer Andrew Prowce med en møtende bil etter å ha kjørte i 275 km i timen. Det er bestevennen Fred Bowden som kjører bak og filmer det hele. Foto: SCANPIX
FILMEN KAMERATENS DØDSFERD: Her kolliderer Andrew Prowce med en møtende bil etter å ha kjørte i 275 km i timen. Det er bestevennen Fred Bowden som kjører bak og filmer det hele. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no):  Britiske Fred Bowden  kjørte rett bak bestevennen Andrew Prowse  mens de brøt fartsgrensene 30 ganger i løpet av 20 minutter, melder Daily Mail.

For Prowse endte ferden på verst tenkelige måte. Han kjører en Kawasaki ZX10R og videoen viser at de to kameratene gir gass etter et veiskille, og at kameraten drar forbi fire biler, men i det han skal kjøre forbi den femte bilen, legger bilen seg også ut.

Motorsyklist Prowse får seg et dunk i siden, og blir kastet rett over til motgående kjørebane, hvor han sneier borti en varebil før han blir truffet av en campingbil.

Han døde umiddelbart den 12. juli i fjor.

Og kameraten filmet det hele og ble selv kastet av motorsykkelen av vrakrester fra ulykken.  De hadde også blitt tatt i en fartsmåling under ferden, og Bowdens fart ble da målt til over 250 kilometer i timen. Kameraet avslører at speedometeret viser ytterligere fart.

Slipper fengsel
Etter dødsulykken ble Bowden stilt for retten og tiltalt for villmannskjøringen, og i dag melder Daily Mail at han slipper fengselsstraff.

Bowden erklærte seg skyldig på flere punkter, og ble først dømt til 51 uker i fengsel, 2000 kroner i bot og fratatt sertifikatet i tre år.

Men familien til avdøde Prowse ba dommeren om at han måtte få slippe fengsel, og de ble hørt.

- Det som som skjedde var ikke hans feil. Han er en mann som vil gjøre hva som helst for hvem som helst. Han er en ekstremt god mann, sa sidney og Daphne Prowse til retten.

Dommer Christopher Elwen sa følgende etter at han hadde lest opp dommen.

- Du må leve med dette i resten av ditt liv.

Skulle ut med sønnen
Dagen da ulykken skjedde skulle firebarnsfar og mekaniker Bowden ta med seg sønnen ut på en tur, mens å dukket bestevennen opp hjemme hos ham og foreslo at de skulle ta seg en tur på syklene.

Han skal da ha montert kamera på motorsykkelen før de dro ut på turen.

Etter ulykken kom politimannen James Callienne til ulykkesstedet og ble oppmerksom på at det var et kamera montert på Bowdens motorsykkel.

VAR OPPE I 170 MILES I TIMEN:  Som er bortimot 275 km/t. Foto: SCANPIX
VAR OPPE I 170 MILES I TIMEN: Som er bortimot 275 km/t. Foto: SCANPIX Vis mer