Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her filmer han restaurant- gjestene på toalettet

Barn og urinerende gjester fanget opp av spionkamera på populær familierestaurant i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet): Spionkameraet ble oppdaget inne på toalettet i en familierestaurant i Oslo ved 16-tida sist lørdag. Da hadde kameraet allerede filmet flere av restaurantens kunder og deres kjønnsorganer.

Trolig forhindret neste gjest, en svært observant 34-åring, at dobesøkene til ytterligere mange titalls gjester ble festet til video, og lagret av en ukjent mann.

- I det ene bladet på plast-potteplanten så jeg et lite hull. Da jeg så nærmere etter tenkte jeg «oh shit», forteller mannen som fant kameraet, til Dagbladet.

Filmet naken jentunge Dagbladet har sett den høyoppløselige videoen - som også har lyd - som lå på kameraets minnebrikke.

SPIONKAMERA: Her er kameraet som ble brukt til å filme uskyldige gjester på en familierestaurant i Oslo, lørdag 9.juni. Det var montert et blad foran kameraet for å skjule plasseringen, og det lå godt gjemt mellom plastblomster i en vase over toalettet. Foto : Bjørn Langsem / Dagbladet.
SPIONKAMERA: Her er kameraet som ble brukt til å filme uskyldige gjester på en familierestaurant i Oslo, lørdag 9.juni. Det var montert et blad foran kameraet for å skjule plasseringen, og det lå godt gjemt mellom plastblomster i en vase over toalettet. Foto : Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Det første som blir synlig er personen som monterer kameraet over toalettet. Den godt voksne mannen fikler og justerer posisjonen til linsen flere ganger, slik at det peker rett mot toalettskåla. Så spaserer han ut.

Like etter kommer gjestene som ble rammet av snikfilmingen. Her vises blant annet kjønnsorganet til en mann som tisser, og ei lita jente som kler av seg før hun setter seg ned på doskåla.

- Jeg tenkte  jeg måtte finne ut hva som var på kameraet. Jeg valgte derfor å ta det med fra stedet, sier mannen som oppdaget kameraet.

GJERNINGSMANNEN: Dette er mannen som monterte spionkameraet på toalettet på restauranten i Oslo. Kameraet filmet mens han gjemte det mellom bladene i en potteplante over toalettet. Innstillingene på kameraet som viser datoen er feil, og hendelsen ble filmet lørdag 9.juni. Foto: fra filmen
GJERNINGSMANNEN: Dette er mannen som monterte spionkameraet på toalettet på restauranten i Oslo. Kameraet filmet mens han gjemte det mellom bladene i en potteplante over toalettet. Innstillingene på kameraet som viser datoen er feil, og hendelsen ble filmet lørdag 9.juni. Foto: fra filmen Vis mer

34-åringen varslet kameraten han satt på restauranten med. De to valgte å ta opptaksutstyret med seg fordi de ble opprørte og redde for å konfrontere noen på stedet.

Sjokkererende video Da han fikk se det lagrede innholdet på det godt skjulte minikameraet, ble familiefaren sjokkert og rystet over tanken på at noen prøver å filme tilfeldige personer i svært intime øyeblikk.

Også hans dobesøk er en del av videoen fra spionkameraet.

- Jeg opplever situasjonen som æreskrenkende, og det er en skam at noen filmer med skjult kamera som dette. Personer jeg har snakket med er sjokkerte. Dette er en restaurant hvor både vennene mine og jeg går med våre koner og barn jevnlig, forteller mannen.

GJEMT I BLOMSTENE: En kunde på en populær familierestaurant i Oslo fant spionkameraet gjemt inne i bladene på disse plastblomstene. Kameraet snikfilmet flere av restaurantens gjester før det ble oppdaget. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
GJEMT I BLOMSTENE: En kunde på en populær familierestaurant i Oslo fant spionkameraet gjemt inne i bladene på disse plastblomstene. Kameraet snikfilmet flere av restaurantens gjester før det ble oppdaget. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet Vis mer

Fordi han selv ventet på tur ved et bord like ved wc-inngangen, la han merke til det han mener er gjerningsmannen. Han beskriver mannen som en taxisjåfør i uniform.

- Han hadde ikke bestilt mat, men gikk rett inn på toalettet etter å ha ventet litt på utsiden av restauranten. Jeg er sikker på at det var taxisjåføren, sier vitnet.

Eieren er rystet Daglig leder og eier av spisestedet kaller kamerafunnet en veldig stygg sak.

- Dette er helt sykt og jeg er sjokkert og rystet over at det finnes så perverse mennesker som vil filme uskyldige personer som dette. Jeg er virkelig lei meg for at dette har skjedd på min restaurant, sier daglig leder av restauranten, til Dagbladet.

GODT SKJULT: Spionkameraet som var gjemt på toalettet i restauranten var godt skjult mellom plastblomster over toalettet. Foto : Bjørn Langsem / Dagbladet.
GODT SKJULT: Spionkameraet som var gjemt på toalettet i restauranten var godt skjult mellom plastblomster over toalettet. Foto : Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Han forteller han alltid prøver å holde en god kundekontakt ,og at gjestene settes høyt.

- Jeg kjenner de fleste som kommer hit for å spise, og mange av dem er familier med barn. Jeg håper og tror kundene våre skjønner at restauranten ikke har noe med dette å gjøre. At folk kan gjøre noe så forferdelig som dette kan jeg virkelig ikke skjønne, sier han.

Politianmeldes Restauranteieren har nå gått til politiet

- Saken er politianmeldt, og jeg som eier og daglig leder ser veldig alvorlig på det som har skjedd. Vi vil gjøre alt vi kan for at dette ikke skal skje igjen, sier han.

AVSLØRTE SPIONKAMERAET: Denne gjesten oppdaget kameraet mens han sto og tisset. Etter å ha varslet kompisen sin, tok de med seg kameraet fra restauranten. Mannen ble selv filmet. Innstillingene på kameraet som viser datoen er feil, og hendelsen ble filmet lørdag 9.juni. Foto: fra filmen
AVSLØRTE SPIONKAMERAET: Denne gjesten oppdaget kameraet mens han sto og tisset. Etter å ha varslet kompisen sin, tok de med seg kameraet fra restauranten. Mannen ble selv filmet. Innstillingene på kameraet som viser datoen er feil, og hendelsen ble filmet lørdag 9.juni. Foto: fra filmen Vis mer

Mannen som fant kameraet vil også ta saken videre til politiet.

Politiet er kjent med tilsvarende saker og kaller det hele perverst.

- Dette er vel først og fremst perverst, og ikke minst straffbart. Det finnes flere dommer på dette. I tillegg til at det kan omhandle ulovlig overvåkning, kan sedelighetsbestemmelser tas i bruk. Dette er jo åpenbart seksuelt betonet, sier etterforskningsleder Inge Sundengm ved Grønland politistasjon til Dagbladet.

SJOKKERENDE VIDEO: Mannen som oppdaget spionkameraet viser her den sjokkerende videoen til Dagbladet som ble filmet på restaurantens toalett. På bildet holder mannen opp kameraet og på PCen vises bilder av den lille jentungen som var en av dem som ble filmet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SJOKKERENDE VIDEO: Mannen som oppdaget spionkameraet viser her den sjokkerende videoen til Dagbladet som ble filmet på restaurantens toalett. På bildet holder mannen opp kameraet og på PCen vises bilder av den lille jentungen som var en av dem som ble filmet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Han mener den stadig mer avansert teknologien har positive og negative sider.

- På den ene siden kan det ofte hjelpe politiet med dokumentasjon at folk går rundt med kamera på telefonen. På den andre siden kan det helt klart utnyttes. Dette er helt klart den negative siden som gir oss utfordringer i alle ledd, sier Sundeng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media