Her filmer Wiggo (34) at han brekker beinet på klatretur

- Jeg husker det som en fin tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Wiggo Arntzen (34) fra Bodø har klatret siden ungdomstida, og vært aktiv fjellklatrer i tre-fire år. 24. august i år la han ut på en tur som endte litt annerledes enn vanlig.

Med kamera på hodet filmet han at han selv faller og brekker beinet, bare meter unna toppen på Stetind i Tysfjord. De to kameratene hadde klatret i flere timer, og hadde havnet litt utenfor den planlagte ruta da ulykken skjedd.

- Jeg var veldig sliten, og  ruta var vanskeligere enn jeg hadde sett for meg. Jeg hadde satt en litt dårlig sikring fordi jeg er helt pumpa, men visste at jeg hadde en god en omtrent en og en halv meter under meg, forteller Arntzen til Dagbladet.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

- Poppet ut Siden han er så sliten, får Arntzen kameraten til å stramme opp tauet, slik at han kan hvile seg i den.

- Det er da den popper ut. Jeg var ikke forberedt i det hele tatt, hadde jeg vært det kunne jeg kanskje fått tid til å stålsette kroppen før støtet, sier han.

Artnzen antar at han falt omtrent tre meter ned før han traff fjellet og brakk beinet. Til tross for et alvorlig åpent brudd, tok det litt tid før smertene meldte seg.

- Jeg skjønner fort hva som har skjedd og konsekvensene av dette. Jeg blir ikke bekymret eller redd, men smertene blir vondere og vondere, og jeg vet at det vil ta lang tid før det kommer hjelp og jeg får smertestillende.

- Fin tur Heldigvis var det flygevær, og helikopteret kom til fjellet omtrent en og en halv time etter ulykken.

Til tross for den ubehagelige opplevelsen sier Arntzen at sannsynligvis vil prøve seg på den samme toppen igjen.

- Jeg har knekt en ankel i en sportsklatrerulykke før, men jeg har ingen planer om å slutte og klatre.

- Jeg husker det som en fin tur, bortsett fra utfallet. Det gjorde jo veldig vondt, men det verste var at jeg visste at det ville ta lang tid før jeg fikk hjelp, sier 34-åringen.

- FIN TUR: - Jeg husker det som en fin tur, bortsett fra utfallet, sier Wiggo Arntzen (til venstre) om turen hvor han falt og brakk beinet. Her sammen med turkameraten Kenneth. Foto: Privat
- FIN TUR: - Jeg husker det som en fin tur, bortsett fra utfallet, sier Wiggo Arntzen (til venstre) om turen hvor han falt og brakk beinet. Her sammen med turkameraten Kenneth. Foto: Privat Vis mer