Her finner 36-åringen kjøkkenknivene han drepte mor (55) og sønn (28) med på Ikea

IKEA-drapssiktet: - Jeg drepte dem for at «folk skulle forstå».

FANT KNIVEN: Overvåkningsbildene fra Ikea-varehuset i Västerås er frigitt av politiet i dag.
FANT KNIVEN: Overvåkningsbildene fra Ikea-varehuset i Västerås er frigitt av politiet i dag.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De svenske avisene Aftonbladet og Expressen har i dag publisert overvåkningsbilder fra Ikea i Västerås, som viser hvordan en 36 år gammel eritreiske mann i august i år drepte en 55 år gammel kvinne og hennes 28 år gamle sønn.

Bildene, som er frigitt av politiet, viser hvordan 36-åringen finner to kniver i kjøkkenavdelingen, som han senere bruker til å drepe.

Kort tid før drapet hadde 36-åringen fått beskjed om at at han skulle utvises fra Sverige, og i avhør har han sagt at han mistet kontrollen over seg selv og at han gjorde det for at «folk skulle forstå ham», skriver Expressen.

36-åringen knivstakk seg selv, og de svenske avisene har nå fått tilgang til et avhør som ble gjort av mannen da han lå på intensivavdelingen, det eneste avhøret han har ønsket å stille opp i. Forklaringen framstår som usammenhengende og forvirrende, skriver Aftonbladet.

De drepte var tilfeldige ofre. I avhøret sa han at de han angrep var uskyldige og at «de skulle havne i paradis», skriver NTB.

FANT TO KNIVER: 36-åringen fant to kniver før han drepte den 55 år gamle kvinnen og hennes 28 år gamle sønn. 36-åringen har erkjent drapene.
FANT TO KNIVER: 36-åringen fant to kniver før han drepte den 55 år gamle kvinnen og hennes 28 år gamle sønn. 36-åringen har erkjent drapene. Vis mer

Om skadene han påførte seg selv etter å ha drept de to personene, sier han:

- Mitt ønske var at Gud skulle ta imot meg.

36-åringens forsvarer Per-Ingvar Ekblad sier at det ikke foreligger nye opplysninger i saken siden avhøret som ble avgitt 13. august. I løpet av noen uker skal en rettspsykiatrisk undersøkelse av mannen være klar, skriver NTB.

23-åringen som innledningsvis var siktet sammen med 36-åringen er sjekket helt ut av saken, og har i avhør sagt at han var redd og fryktet for sitt eget liv.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram