Her finner de en tom redningsbåt

Bølgene er nå fem meter høye i området det norske lasteskipet sank.

FANT TOM REDNINGSBÅT: Her finner Sjöräddningen en av redningsbåtene fra det forliste skipet. Foto: Räddningshelikopter Lifeguard 901/Sjöfartsverket
FANT TOM REDNINGSBÅT: Her finner Sjöräddningen en av redningsbåtene fra det forliste skipet. Foto: Räddningshelikopter Lifeguard 901/Sjöfartsverket Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det svenske Sjöfartsverket opplyste klokka 20.20 i kveld at bølgene i området der det norske lasteskipet Langeland forliste i dag nå er fem meter høye.

Redningsarbeidet er med andre ord svært vanskelig, og flere av helikopterne som har deltatt har nå dratt inn til land.

Klokka 21.28 ble søket avsluttet for kvelden, altså uten å finne noen av de seks savnede personene.

Kan bare dykke 40 meterRedningsmannskapene klarte i ettermiddag trolig å lokalisere det norske lasteskipet Langeland som forliste i dag tidlig.Men de er fortsatt ikke sikre på om det faktisk er skipet de har funnet, og de klarer ikke å komme ned til det. Problemet er rett og slett at det ligger for dypt. Havet er nemlig omtrent 200 meter dypt i området som ligger sør for Koster.- Vi kan ikke slippe dem ned på mer enn 40 meters dyp. Vi vil heller ikke sende dykkere ned før det blir bekreftet at skipet er lokalisert, sier pressetalsmann for redningsarbeidet, Peter Lindquist til NTB.

Til Svenska Dagbladet sier Lindquist at de har rådført seg med en ekspert på undervanns-redningsaksjoner som sier at det har vært eksempler på at personer har overlevd i luftlommer i 20 timer på 40 meters dyp, der en har klart å få dem ut i livet.- Men det er ikke så mange steder i området der det er grunt nok til at det går an å dykke, sier Lindquist til avisa. Dro ut igjenAlle seks som jobbet om bord, to ukrainere og fire russere, er savnet etter forliset. Redningsbøyler, et kjøleskap, oljefat, tau, redningshjelmer og klær drev på sjøen i området på Saltö fredag ettermiddag. Gjenstandene så ikke ut til å ha ligget særlig lenge i vannet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer