Her finner du de raskeste boligsalgene i Norge

Boligprisene steg i mai og i noen byer gikk salgene unna på to uker. Andre steder tok det nesten to måneder.

BOLIGVINNERE: Prisene på eneboliger og leiligheter steg med i mai. Her villa- og leilighetsbebyggelse på Nordstrand i Oslo.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
BOLIGVINNERE: Prisene på eneboliger og leiligheter steg med i mai. Her villa- og leilighetsbebyggelse på Nordstrand i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Tall fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF), utarbeidet av Eiendomsverdi, viser at boligprisene steg 0,1 prosent april til mai. Gjennomsnittsboligen hadde en kvadratmeterpris på 31.800 kroner.

Gjennomsnittsprisen hittil i 2013 er 5,8 prosent høyere enn snittprisen for hele 2012 og sesongjustert var prisene også opp 0,1 prosent. Det vil si at den underliggende prisutviklingen i april var positiv.

Boligprisene i april lå 6,5 prosent over nivået i tilsvarende måned i fjor. Flate priser ut året gir en årsvekst på 6,3 prosent.

Solgt på 14 dager Gjennomsnittlig formidlingstid - det vil si tiden fra første gang en bolig ble annonsert for salg til den ble registrert som solgt - var 28 dager, én dag mindre enn i april, og uendret fra mai i fjor.

Trondheim var det raskeste markedet. Her gikk boligene i snitt unna på 14 dager, mens Bergen og Oslo fulgte nærmest med henholdsvis 15 og 17 dager.

På Bygdøy i Oslo gikk for eksempel nylig en bolig til 30 millioner unna på en uke.

Tregest gikk det i Agder-fylkene og i Nord-Norge. For Agder-fylkene gikk boligene i snitt unna på 54 dager. Det var 26 dager raskere enn i april, men 7 dager tregere enn i mai i fjor.

For Nord-Norge, utenom Tromsø, gikk boligene også unna på 54 dager, 7 dager tregere enn i april, men 1 dag raskere enn i mai i fjor. Nærmest kom Hedmark og Møre og Romsdal, med 45 dagers formidlingstid.

- Budrundene går litt tregere og flere visninger må kanskje påregnes før boligen selges. Dette bidrar til å dempe prisutviklingen, sier direktør Christian V. Dreyer i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) til NTB.

Så langt i 2013 er det solgt 33.406 boliger. Det er 2,7 prosent færre enn på samme tid i 2012.

Enebolig opp, rekkehus ned Regionmessig finner vi store forskjeller. Oslo topper med snittprisen 46.000 kroner per kvadratmeter. Hedmark utenom Hamar ligger på bunn, med 17.900 kroner meteren.

DELTE BOLIGER: Prisen på delte boliger og rekkehus falt i snitt med 0,7 prosent i mai. Fotoweb
DELTE BOLIGER: Prisen på delte boliger og rekkehus falt i snitt med 0,7 prosent i mai. Fotoweb Vis mer

Eneboliger ble prisvinnere i mai, med en oppgang på 0,9 prosent til gjennomsnittlig kvadratmeterpris 21.400 kroner.

Sammenlignet med mai 2012 var eneboliger opp 6,4 prosent, mens leiligheter og delte boliger hadde steget henholdsvs 7,0 og 4,7 prosent.

Delte boliger - rekkehus og halvparter av tomannsboliger - falt 0,7 prosent til 27.100 kroner per kvadratmeter.

Leiligheter steg 0,1 prosent til 38.600 kroner per kvadratmeter i snitt. Andelsleiligheter steg 0,6 prosent i pris fra april til mai, til en gjennomsnittspris på 36.700 kroner per kvadratmeter. Selveiere falt 0,6 prosent til gjennomsnittsprisen 41.100 kroner per kvadratmeter.

Mest og minst Tromsø har fortsatt den sterkeste prisveksten blant de største byene. Kristiansand ligger nederst med kun 0,6 prosent prisvekst siste år.

Les også: - Beste tiden å selge bolig på

BOLIGPRISER: Boligprisene stiger fortsatt, men det går ikke like fort alt i Norge. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
BOLIGPRISER: Boligprisene stiger fortsatt, men det går ikke like fort alt i Norge. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet Vis mer