Her finner du Orklas soldater

Orklas edderkoppnett strekker seg langt inn i svært mange av de store norske konsernene, inkludert de som nå er mest sentrale i finansfusjons-spekulasjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jens P. Heyerdahl er i mange år blitt regnet som en av de mest strategiske byggere blant næringslivstoppene. I mange år har han sørget for å plassere seg selv og sine egne i styrer og representantskap rundt om i de største og mest sentrale bedriftene.

Selv foretrekker han å sitte i representantskap framfor i styre. Representantskap er mindre fokusert og mindre tidkrevende, men gir svært gode muligheter for både informasjon, påvirkning og bygging av kontakter.

Som kjent sitter Jens P. Heyerdahl selv i representantskapet i DnB, hvor han denne uka stemte imot valget av Svein Aaser som ny konsernsjef i DnB.

Også i Storebrand sitter Jens P. Heyerdahl selv i representantskapet, men han har også fått inn en av sine nærmeste våpendragere, administrerende direktør Halvor Stenstadvold.

I Kreditkassen er Orkla-direktør Tom Vidar Rygh plassert, og i valgkomiteen ble Halvor Stenstadvold plassert ved generalforsamlingen 28. april.

I tillegg er Jens P. Heyerdahl kjent for å være svært aktiv med å forsøke å påvirke aktører til å tale hans sak. Kraftfull blir Heyerdahl bare i lukkede rom, svært sjelden på åpne arenaer.

Men enkelte mener nå at Heyerdahl har tapt både terreng og anseelse etter Aker RGI-fusjonen og hindringen av Christiania-fusjonen i fjor. Hans bånd til Kjell Inge Røkke og Aker RGI oppfattes svært negativt i enkelte næringslivskretser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer