Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her finner du partienes kjernevelgere

Bli med Norge rundt og se om fordommene dine blir bekreftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har reist land og strand rundt for å møte partienes kjernevelgere, for å å lage et portrett av kjernevelgeren - og kommunen.

Du vil få møte folk som stemmer på partiene, ordførere, motstandere..

I Vest-Agder-kommunen Farsund gjorde Fremskrittspartiet det best ved forrige stortingsvalg. Partiet fikk hele 39,8 prosent av innbyggernes stemmer.

I Audnedal kommune, også den i Vest-Agder, står Kristelig Folkeparti sterkest, med 31,7 prosent.

Heller arkitekt enn bonde I landbrukskommunen Gloppen i Sogn og Fjordane, er det Senterpartiet som får flertallets stemmer.

Senterpartiet har styrt bygda siden tidlig 1960-tall, og ved stortingsvalget i 2009 fikk partiet 46,8 prosent av stemmene.

Men hvordan blir dette i framtida, når bygdas unge heller vil bli arkitekter eller personlig trener enn bønder?

Selv om det er fire år siden Lars Sponheim forsvant ut av stortinget, står fremdeles Venstre sterkt i hans hjemkommune, Ulvik.

Årdal var lenge mønsterkommunen for Arbeiderpartiet, men nå er Årdal satt under økonomisk administrasjon. Hva skjer da med Ap-kommunen?

SV kjemper om å komme over sperregrensa, men i Finnmark-kommunen Nesseby bidrar SV-Kirsti Bergstø til stor entusiasme.

Men holder det hele veien inn?

I Bærum har Høyre full kontroll, og fikk 35,4 prosent i 2009. Episoden fra Bærum kommer i løpet av den siste helga før valget den 9. september.

Hvem stemmer hva? Vi presenterer også informasjon om partienes kjernevelgere, etter at Ipsos MMI har gjennomført en såkalt SuperDig-undersøkelse i databasen til Norsk Monitor.

Målet var å finne typiske kjennetegn som skiller målgruppen fra befolkningen forøvrig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media