Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her finner du snø!

Nordlendingene må nok fram med snøskuffa til helga. Men neste uke kan finværet komme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø har fått en del snø, og det ventes mer i dagene som kommer.

-  Men det er langt unna 1997-rekorden på 2,4 meter. I morges hadde vi 98 centimeter, sier statsmeteorolog Ola Mellem ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

Mest i Nordland

Og selv om det har kommet en del snø i Ishavsbyen i år også, er det Nordland som kan skilte med det feteste snølaget: 183 centimeter ved Tiplingvatn.

-  Det er fra Trøndelag og nordover det er mest snø. Lenger sør må man opp i fjellet, sier Mellem.

Pent vær til uka

Til helga må nordlendingene forberede seg på mer snømåking.

-  Jeg har varslet snøbyger fram til søndag. Da ser det ut til å bli oppholdsvær.

Det er Storms meteorolog, Stein Inge Andersen, enig i.

-  Mye opphold over hele landet, men til uka får vi enda penere vær. Helga skulle vært flyttet litt fram, sier Andersen.

Han varsler følgende for helga:


Nord-Norge
får spredte snøbyger, som avtar i løpet av helga. En del vind, opp i kuling i perioder lørdag. Vinden avtar igjen søndag.


Midt-Norge
får også bygevær i form av snø eller regn. Det siste på kysten. Periodevis stiv kuling lørdag.


På Vestlandet
blir det også bygevær, som i høyere strøk vil komme som snø. Bra bidrag til skianlegg i sørvest. Søndag blir det lite nedbør og lettere skydekke. Perioder med mye vind på Vestlandskysten, opptil stiv kuling.


Sørlandet
kan få sterk kuling på kysten av Agder lørdag. Vinden vil imidlertid svekkes utover søndagen. Det vil kunne dryppe litt regn på kysten, og kanskje komme litt snø på innlandet i løpet av lørdagen. Søndagen blir penere.


Østlandet
kan vente seg nedbør sør for Oslo på lørdag. Det samme gjelder i nordvestlige fjelltrakter. Søndag er foreløpig usikkert for Østlandets del, men det ser ut til å bli en østlig sur vind i helga som avtar i løpet av søndagen.

• Temperaturene vil variere. Pluss/minus null på kysten, mens indre strøk av Finnmark, Trøndelag og Østlandet kan få temperaturer ned mot minus ti.