Her finner du sola

Sommerværet lar vente på seg. Skal du sikre deg sol og varme nå, må du reise til Syden eller Finnmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her viser Dagbladet deg været de neste ti dagene.

Så langt har finnmarkingene hatt det beste juliværet, og det fortsetter de neste ti dagene.

-  Lavtrykket over Skandinavia fortsetter. Dette gir mye ustabilt vær og nedbør i store deler av landet, sier meteorolog Bengt Michelsen ved Cirrus Weather Center. Han mener temperaturene fortsatt vil være lavere enn normalt for årstida.

-  Finnmark stikker av med mest oppholdsvær. Så hvis man ikke er engstelig for mygg, er det stedet å være.

-  Voldsom pågang

Turoperatørene merker nå at nordmenn begynner å bli lei av det ustabile sommerværet her hjemme. Der har det vært hektisk på bookingkontorene de siste ukene.

-  Vi har hatt en voldsom pågang. Vi har til nå registrert 40 prosent flere bookinger enn på samme tid i fjor, sier daglig leder Jørn Kristiansen i Star Tour.

-  Pågangen de siste tre ukene har vært enorm. Mange av dem som planla hjemmeferie, har tydeligvis kommet på andre tanker, sier administrerende direktør Leo Berbu i Apollo Reiser. Apollo har økt salget med 60 prosent i forhold til i fjor.

Også administrerende direktør Anne-Lise Sørli i Saga Solreiser bekrefter at pågangen fra solhungrige nordmenn som vil ha sol i Syden, er stor.

-  Vi selger flere hundre reiser om dagen, forteller hun.

Alle tre turoperatørene har ledige reiser nå i juli. Men det begynner å haste. Flyene fylles opp fort.

Trøst fra meteorologene

Dersom du velger Norge framfor å kaste deg på Syden-bølgen, kan du trøste deg med at statsmeteorologene på Meteorologisk institutt ikke er like pessimistiske som de er på Cirrus Weather Center.

-  De første dagene blir det fortsatt regn og regnbyger på Østlandet. Men til helga blir det stort sett pent vær og litt høyere temperaturer, sier statsmeteorolog Jarl Andersen.

Nord-Norge beholder de varme temperaturene, og kan se fram til dager med 20 grader eller mer. Men også der kan det blir litt regn innimellom.

I BAKVENDTLAND: Nå er det Finnmark som er velsignet med det mest stabile og varme sommerværet. I går tok Andreas Zachariassen (2,5) og Hedda Lyngen Mathisen (4) seg en dukkert i Jansvannet i Hammerfest. - Men jeg synes vannet er varmere i Alta, kommenterer Hedda.