Her finner du sola

I Sør-Norge kan folket glede seg til nok en helg med sol og deilig sydenvarme. Men til uka tar det slutt. Da er det Nord-Norge som endelig får godværet.

SOMMER: Det ventes mer sol, høye temperaturer og perfekt badevær den neste uka - men ikke overalt samtidig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SOMMER: Det ventes mer sol, høye temperaturer og perfekt badevær den neste uka - men ikke overalt samtidig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne helga har en soleklar værvinner, forteller statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis til Dagbladet.

- Til og med søndag er det Sør-Norge, og særlig Østafjells, som får det beste været. Det samme sommerværet som vi har nå vil fortsette, og det vil bli veldig høye temperaturer, spesielt på Østlandet og i Agder.

- Man kan forvente at gradestokken viser 30 flere plasser i sør, sier han.

- Er det snakk om en slags hetebølge?

- Ja, er ikke 30 grader i flere dager en hetebølge, hva er da en hetebølge? For noen kan det bli så varmt at det nesten blir litt for mye, svarer meteorologen.

Også på Vestlandet skal denne helga bli knallfin.

- Der blir det ikke like varmt som i resten av Sør-Norge, men det vil nok ligge på mellom 25 og 28 grader i for eksempel Bergen, sier Sarchosidis.

Skiftende neste uke

Statsmeteorologen oppfordrer alle i Sør-Norge til å nyte den kommende helga, for på mandag forsvinner godværet og erstattes av såkalt ustabilt vær.

- Det ventes en del nedbør på mandag og tirsdag, og deretter er det mer usikkert. Det kan bli litt skiftende - litt sol, litt regn, og gradestokken vil nok krype ned mot 20 grader. Det blir vel det man kaller mer typisk norsk sommervær, sier Sarchosidis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer