ITALIENSK POLITI: Mafiasjefen Antonio Pelle ble funnet 5. oktober i en hjemmelaget bunker som var bygget mellom baderommet og sønnens soverom. Pelle har vært etterlyst siden 2011, da han rømte fra et sykehus. Video: Polizia de Stato / AP Vis mer

Italiensk mafia:

Her finner italiensk politi mafiasjef-rømling i hjemmelaget bunker

Rømte fra sykehus i 2011. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Antonio Pelle (54) var på myndighetenes liste over landets «farligste mafia-rømlinger».

Han har vært etterlyst av politiet siden 2011, etter at han rømte fra et sykehus mens han sonet en straff på 20 år for mafiavirksomhet og våpen- og narkotikahandel.

Onsdag 5. oktober ble han funnet og arrestert av italiensk politi. Pelle hadde gjemt seg i en hjemmelaget og underjordisk bunker som lå mellom baderommet og sønnens soverom, ifølge nyhetsbyrået AP.

Den italienske avisa Ansa skriver at gjemmestedet var så bra laget, at det tok politibetjentene flere timer å finne den i hjemmet hans. Den skal bare ha vært mulig å få tilgang til ved en liten glipp mellom rommene.

Det er politiet i søre Reggio Calabria som har gitt ut videoen hvor Pelle blir arrestert og tatt til varetektsfengsling.

Se video av pågripelsen og bunkeren øverst i saken.

Pelle er ansett som sjefen i Pelle-Vottari-klanen, som er aktive i San Luca. Fiendene deres er ansett å være Nirta-Strangio-klanen. Begge klanene fikk internasjonal oppmerksomhet rettet mot seg i 2007, da ‘ndrangheta-mafiaens kamper førte til seks døde mennesker i en italiensk restaurant i Duisburg i Tyskland.

Avisa Ansa skriver at Pelle var på lista over de hundre mest etterlyste og farlige i landet, og at han var i ferd med å legges inn på topp 10-lista, like før han ble funnet.