Her finner programlederen spor av «dop» på Stortinget

- Ilegale rusmidler benyttes i alle samfunnslag, sier programleder Stein Inge Stølen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I TV3s programserie «Norge på dop», undersøker programlederne Anders Kvaal og Stein Inge Stølen, hvorvidt dopbruk er noe som finnes i alle samfunnslag.

Kveldens episode handler om dop blant politikere og andre maktpersoner. Det foretas to sveiptester inne på Stortinget, hvor begge tester viser positiv resultat for opiater.

I alle samfunnslag - Våre bruk av doptester gir bare en indikasjon, og vi konkluderer ikke med noe. Det at vi finner spor av opiat på Stortinget betyr ikke at en politiker har tatt det, men man kan heller ikke utelukke det, sier Stølen til Dagbladet.

Stølen mener likevel det er naivt å tro at doping ikke forekommer blant politikere. Dette er noe som skjer i alle samfunnslag.

- Hvis det er mennesker med makt som benytter seg av illegale rusmidler, så betyr det at det et sted er en kobling mellom den personen og noen som selger dette middelet. Dette er i så fall en svært uheldig kobling.

Leder ved Stortingets informasjonsseksjon, Anita Blomberg, forklarer at de er informert om innholdet i kveldens episode.

Mange som går inn og ut - Jeg vet ikke om de prøver å rette disse funnene mot politikere og representanter, men det er utrolig mange som går inn og ut av dørene på Stortinget. Alt fra arbeidere, journalister, representanter og ansatte. Samtidig skal det være snakk om opiater, og det er vanlig i både smertestillende medisin, samt i eksempelvis kreftmedisin, så vi mener dette er for vagt til å si noe mer om, forklarer hun til Dagbladet.

- Om det er snakk om grove beskyldninger fra «Norge på dop», vil det få konsekvenser?

- Det har jeg ingen kommentar til. Eventuelle tiltak må vurderes i etterkant av programmet, forteller Blomberg.

Episoden kan sees på TV3-play.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram