Her flommer Norge over

Våt, våtere, Voss er ingen overdrivelse og i Laksevåg er det ikke særlig bedre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store landsdeler opplever nå skikkelig ruskete høstvær.

Etter store nedbørsmengder venter geologene nå et stort ras fra fjellmassivet Mannen i Rauma kommune i løpet av dagen.

Andre steder i landet er det vannmassene som står for ødeleggelser og problemer.

I Voss vasser de i vann. Hager og kjellere oversvømmes.

- Vann opp til dørhåndtaket - Nå går vannet nesten opp til dørhåndtaket på kjellerdøra. Noe slikt har jeg aldri opplevd før, sier Magnus Herfindal fra Evanger til avisa Hordaland.

Herfindal har også fått noe som likner på et svømmebasseng i hagen sin.

Dagbladet har besøkt Laksevåg hvor en hel bensinstasjon er invadert av vannmassene. Brannvesen og politi er på stedet for å få kontroll over situasjonen.

Store nedbørsmengder I går sendte Meteorologisk institutt ut følgende OBS-varsel som også gjelder for i dag:

HAR FÅTT SVØMMEBASSENG: Avisa Hordaland har besøkt Magnus Herfindal fra Evanger som har fått hus og hage oversvømt. Foto: Ingerid Jordal/Avisa Hordaland
HAR FÅTT SVØMMEBASSENG: Avisa Hordaland har besøkt Magnus Herfindal fra Evanger som har fått hus og hage oversvømt. Foto: Ingerid Jordal/Avisa Hordaland Vis mer

Storm i Høyfjellet i Sør-Norge.

Rogaland
Mandag til tirsdag kveld er det ventet store nedbørmengder. Lokalt er det ventet 70-100 mm på 24 timer. Mest nedbør nord for Boknafjorden.

Hordaland
Mandag, til tirsdag kveld ventes store nedbørmengder. Det er ventet 50-90 mm på 24 timer, 100-130 mm på de mest utsatte steder. I tillegg vil det blåse sørvest liten storm i høyfjellet fra tirsdag ettermiddag til tirsdag kveld.

Sogn og Fjordane
Mandag til tirsdag kveld ventes store nedbørmengder. Det er ventet 50-90 mm på 24 timer, 100-130 mm på de mest utsatte steder. I tillegg vil det blåse sørvest liten storm i høyfjellet fra tirsdag ettermiddag til tirsdag kveld.

Møre og Romsdal
Mandag til tirsdag kveld ventes store nedbørmengder. Lokalt er det ventet 40-90 mm på 24 timer. Mest nedbør på Sunnmøre.

- Mye vær - Det har vært mye vær, spesielt på Vestlandet de siste dagene, men det vil roe seg med både vind og nedbør etter i kveld, sier vakthavende statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Dagbladet.

På Vestlandet må de likevel tåle at det fortsetter med høstvær, noe som innebærer litt nedbør de aller fleste steder og kuling på kysten.

VANNSKELIG: Her på denne Esso-stasjonen i Carl Konows gate i Laksevåg flommer det over. Brannvesen og politi er på stedet for å få kontroll over situasjonen.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
VANNSKELIG: Her på denne Esso-stasjonen i Carl Konows gate i Laksevåg flommer det over. Brannvesen og politi er på stedet for å få kontroll over situasjonen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

Østafjells, derimot, ser det ut til å bli pent vær i morgen.

- I Oslo-området blir det også en del kaldere fra i morgen, sier Moxnes.

Trøndelag vil få «litt av alt» med spredt regn og noe sol. I Nord-Norge ventes det gradvis kaldere vær med spredt regn. Mot helga kan nedbør komme som snø langt ned mot kysten og kanskje legge et tynt, men dog hvitt teppe.

VANN TIL DØRHÅNDTAKET: Vannmassene skaper store ødeleggelser i Voss og omegn. Foto: Ingerid Jordal/Avisa Hordaland
VANN TIL DØRHÅNDTAKET: Vannmassene skaper store ødeleggelser i Voss og omegn. Foto: Ingerid Jordal/Avisa Hordaland Vis mer