Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her flykter brannmennene fra flammene

Svært dramatisk slokkearbeid på Frøya, filmet av Forsvarets F-16.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den dramatiske videoen over viser arbeidet med å slokke den omfattende lyng- og gressbrannen på Frøya. Den er filmet av en F-16 sendt ut fra Ørland hovedflystasjon i nærheten.

På videoen ses brannmenn løpe for livet mens de ukontrollerbare flammene nærmer seg hurtig. Samtidig flyr store mengder gnister gjennom lufta.

- Det var svært dramatisk. Videoen viser hvilken enestående innsats brannmannskapene har gjort for å stoppe brannen, sier major Ivar Moen, informasjonsoffiser ved Forsvarets operative hovedkvarter, til Dagbladet.

Videoen er filmet ved det kritiske stedet Langvatnet nord på øya, i 17.30-tida i går. Moen forteller at F-16-flyet stilte seg til disposisjon for kriseledelsen, dvs. politiet - som fulgte en livefeed fra kampflyet fra bakken. Hensikten var å få oversikt over omfanget.

- Vi synes det er viktig at folk får se arbeidet som ble gjort, sier han.

Mannskapene har i formiddag tilsynelatende klart å ta kontroll på brannen. Store mannskaper på bakken har støtte fra flere helikoptre, og den østre flanken av brannen er slokket, ifølge NTB.

Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart