Her flykter de brutale tabberanerne

Amatørfotograf fant utbrent fluktbil. - Dette er veldig skremmende, sier vitnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - En jeg kjenner jobber i banken, og hun sa i fra om ranet. Jeg tok derfor fram kamerat, og tok et bilde av dem da de kjørte forbi, sier en Årjäng-innbygger til Dagbladet.no.

Tre eller fire svartkledde menn forsøkte tidligere i dag å rane to banker i Årjäng i Värmland i Sverige, like ved grensa til Norge. Den ene av de to hadde nettopp flyttet.

Kort tid etter at amatørfotografen tok bildet av ransbilen så han røyk på himmelen.

- Etter at det hadde gått noen få minutter, så vi røyken. Da skjønte vi at de hadde satt fyr på den, sier han.

Amatørfotografen dro i retning av røyken, og fant etter et par kilometer bilen utbrent i veikanten. Han forteller at ransbilen stod på samme sted som forrige gang en bank ble ranet i Årjäng for fem-seks år siden.

- Det er skremmende. Med ranet i Charlottenberg også har det vært mye i det siste, sier han.

Jakter med helikopter

- De gikk først til feil bank. Westra Wermlands Sparkbank byttet lokaler like før helgen, sier pressetalsmann Jonas Persson i Värmlands-politiet til Dagbladet.no.

Det var tre ranere som begikk tabben. De hadde svarte klær og bar på svarte bager.

UTBRENT: Amatørfotografen fulgte forsto at ranerne hadde tent på fluktbilen da han så røyken. Politiet mener dette er et forsøk på å forvirre dem. Foto: PRIVAT
UTBRENT: Amatørfotografen fulgte forsto at ranerne hadde tent på fluktbilen da han så røyken. Politiet mener dette er et forsøk på å forvirre dem. Foto: PRIVAT Vis mer

- De gikk derfor til en annen bank like ved - en Nordea. De løsnet skudd i lufta før de gikk inn. De var inne i banken i cirka ti minutter. De tre ranerne satte seg inn i en grå Volvo XC90. Da de flyktet skjøt de mot en sivil politibil, men det er heldigvis ikke meldt om fysiske skader, sier Persson.

Ranerne flyktet østover mot Arvika. Det er blant annet satt i sving politihelikopter i jakten på ranerne.

- Det er funnet en utbrent bil, vi mistenker at de har satt fyr på den for å forvirre oss i politiet, sier Persson.

- Et stort problem

Han sier at det var mange vitner til ranet.

- Det er mange som melder om sjokkerende minutter. For de som var inne i banken var det jo selvfølgelig en skremmende opplevelse. Denne banken har visstnok blitt ranet tidligere også, sier Persson til Dagbladet.no.

Administrerende direktør Öivind Neiman i Westra Warmland Sparbank synes de mange bankranene i Sverige er skremmende.

- Bankran er en problemstilling vi som bank må leve med. Men det blir et stort problem for samfunnet når noen tar seg til rette på denne måten, og tar hele byer som gisler. Det er skremmende, sier Öivind Neiman til Dagbladet.no.

Her flykter de brutale tabberanerne
MINUTTER TIDLIGERE: Tabberanerne stakk østover fra Årjäng sentrum.