Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her flykter gjestene fra flammene

Mange ble trampet i hjel da de forsøkte å komme seg vekk fra brannen i den russiske nattklubben i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Videobildene fra brannkatastrofen på nattklubben «Den halte hest» i Perm i østlige Russland viser nattklubb-gjestene flykte i panikk.

Til nå er 102 personer bekreftet omkommet. 132 er skadd - rundt 80 av dem alvorlig.

Det var jubileumsfest for klubben og det var under det planlagte inne-fyrverkeri-showet at det gikk galt. Nyhetsbyrået AP melder at en person som sjonglerte fyrverkeri ved et uhell traff plast-taket i bygget og at det deretter tok fyr.

To pågrepet - fire etterlyst
Bildene viser god feststemning før det bryter ut panikk. Mange døde av kullosforgiftning, mens andre ble trampet i hjel da gjestene desperat forsøkte å komme seg ut av det brennende lokalet.

Bilder fra utsiden av lokalet viser lik på rad og rekke. Flere blir dratt inn i biler og ambulansebiler på vei til sykehus.

Nå er nattklubb-eieren og den daglige lederen arrestert, siktet for brudd på brannforskriftene og for tap av menneskeliv.

- De blir avhørt av politiet. Samtidig har vi fire andre mistenkte i saken. Vi jobber nå med å få dem arrestert, sier Vladimir Markin i den russiske etterforskningskomiteen til avisa RIA Novosti.

- Ikke terror
Med terrorbomben mot toget mellom Moskva og St. Petersburg for en uke siden, der 27 mennesker mistet livet, som bakteppe, var russiske myndigheter i natt kjapt ute med å stanse spekulasjoner om en ny terroraksjon.

- Vi snakker ikke om noe terrorangreop, sier guvernøren i Perm-regionen, Oleg Tsjirkunov til tv-stasjonen Vest-24.

Den verste brannulykken på en nattklubb de siste årene var i Rhode Island i USA, der 96 mennesker omkom i 2003.

I 1942 mistet 492 mennesker livet i en nattklubb-brann i Boston.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media