Her flykter Madsen

En ny video viser hvordan livstidsdømte Peter Madsen flyktet med en fengselsbetjent løpende like bak.

SE TV: Nye bilder fra Peter Madsens flukt viser hvordan han truet en fengselsbetjent. Reporter: Emilie Rydning. Video: B.T. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag erkjente livstidsdømte Peter Madsen å ha truet fengselsansatte i forbindelse med et forsøk på å flykte fra Herstedvester fengsel i Albertslund. Nå har danske B.T. publisert nye overvåkingsbilder av flukten, som Dagbladet har fått tillatelse til å vise.

Fengselet slo alarm om fluktforsøket klokka 10.21 mandag ettermiddag, og Madsen ble pågrepet allerede klokka 10.26. I de nye overvåkingsbildene kan man se halvannet minutt av Madsens tid på frifot.

Innledningsvis kan man se Madsen gå hurtig langs en sykkelvei iført blå bukse, svart jakke og en sekk. Deretter kan man se en fengselsbetjent komme løpende like bak ham.

FORKLARTE: Peter Madsens forsvarer, Anders Larsen, møtte pressen utenfor Glostrup byrett. Video: Ritzau Vis mer

Flyktet

Madsen løper videre inn mot en parkeringsplass, før han plutselig snur og løper i en annen retning. På overvåkingsbildene kan man se at fengselsbetjenten er like bak Madsen mens han beveger seg gjennom en hekk. Deretter kan man se at betjenten stopper jakten.

Onsdag møtte Madsen i et rettsmøte i Glostrup utenfor København. Rettsmøtet ble holdt bak lukkede dører fordi politiet mistenker at fluktforsøket var planlagt i samarbeid med én eller flere personer. Madsens forsvarer Anders Larsen opplyste at klienten nekter for å ha fått hjelp.

Livstidsfangen er blant annet siktet for å ha truet en kvinnelig fengselspsykolog og en sjåfør av en hvit varebil i forbindelse med fluktforsøket.

GÅR ROLIG FORBI: Nye bilder fra overvåkningskamera viser Peter Madsen rømme fra fengselet. Reporter: Emilie Rydning. Video: B.T.. Vis mer

Stor aksjon

Mandag ble det igangsatt en stor politiaksjon fordi Madsen var iført noe som liknet et bombebelte, samt at han hadde en pistolliknende gjenstand. Dermed ble både bombegruppa og spesialstyrker tilkalt til stedet, og aksjonen varte i omkring tre timer.

Fengselssjef Hanne Høegh Rasmussen har understreket at hendelsen har vært belastende for de ansatte som ble involvert i fluktforsøket.

Madsen soner en livstidsdom etter å ha blitt dømt for det brutale drapet på den svenske journalisten Kim Wall. Wall ble invitert inn i Madsens ubåt for å skrive en reportasje om oppfinneren før hun ble drept og partert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer