Her flykter ranerne etter gullsmedranet

Overvåkningskamera fanget opp ranernes dramatiske flukt etter det brutale ranet på Vestli. Vitner har fortalt at den ene skal ha vært ikledd burka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VESTLI (Dagbladet): Et av overvåkingskameraene i Prix-butikken som ligger vis-à-vis Lakshmi Jewellers, som i dag ble utsatt for et grovt ran, har fanget opp en av ranerne på flukt.

En av ranerne er ikledd noe som ser ut som en lyseblå eller lilla burka, i tråd med hva flere vitner har forklart.

- Vitner har fortalt oss at den ene raneren var ikledd burka, sa krimvaktleder Inngunn Braseth til Dagbladet i går.

Politiet har også sikret seg overvåkningsvideoen fra Prix-butikken, i tillegg til videofilene fra gullsmedbutikkens overvåkingskameraer.

Omfattende politiaksjon Det var like før klokka 13.30 i dag at de væpnede ranerne brutalt gikk til verks mot gullsmedbutikken på Vestli. Vitner har fortalt til Dagbladet at de hørte skriking fra lokalet, og at ranerne deretter løp fra stedet.

Det er også kjent at ranerne truet en montør med våpen mot hodet. Montørene skal ha jobbet med å installere et avansert sikkerhetssystem. Dette skal ikke ha vært ferdigmontert før ranet skjedde.

- De truet med hagle og revolver. Situasjonen er uoversiktlig, men jeg kan bekrefte at noen av opplysningene gikk ut på at en  av ranerne var ikledd burka og at de fikk med seg verdier, sier innsatsleder Erlend Storaker til Dagbladet.

Begge gjerningsmennene har forsvunnet til fots og politiet ser svært alvorlig på det grove ranet, og har satt i gang en omfattende politiaksjon med patruljer med væpnede politifolk, hundepatruljer og politihelikopter.

LØPER BORT: Overvåkningsvideoen viser en av ranerne ikledd burka i høy fart bort fra gullsmedbutikken på Vestli.
LØPER BORT: Overvåkningsvideoen viser en av ranerne ikledd burka i høy fart bort fra gullsmedbutikken på Vestli. Vis mer

I tillegg til å snakke med vitner på stedet, har politiet sikret video fra ranslokalene.

- Vi har også egne folk som driver med etterretning for å finne ut hvem dette er, sier vaktleder Ingunn Braseth ved krimvakta ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Har sperret utfartsårene Politiet har også gått ut med signalement av gjerningsmennene:

Begge skal være ca. 190 cm. høye, tynne og mørke i huden. Den ene skal være ikledd svart regnjakke/overdel, hvite joggesko, sort paraply og lyseblå jeans. Den andre skal være ikledd svarte og grønne joggesko med hvit såle og svart olabukse. Sistnevnte hadde blå/grønn burka rundt seg under ranet.

Bevæpnet politi har også sperret av og kontrollerer Oslos største utfartsårer.