Her flykter voksne og småbarn etter valgterror i Burma

Juntaen vant valget med 80 prosent av stemmene.

PÅ FLUKT I SITT EGET LAND: Folk forsøker å flykte etter at juntaen vant valget med 80 prosent av stemmene. Foto: Reuters/Scanpix
PÅ FLUKT I SITT EGET LAND: Folk forsøker å flykte etter at juntaen vant valget med 80 prosent av stemmene. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Militærjuntaens parti USDP hevder å ha vunnet valget på ny nasjonalforsamling i Burma.

- Vi har vunnet rundt 80 prosent av plassene og er glade for det, sier en av partiets ledere.

USDP ble dannet av militærjuntaens sterke mann, Than Shwe, sammen med en rekke andre militære som hengte av seg uniformen i anledning valget.

Dømt nord og ned Søndagens valg, som var det første på 20 år, ble dømt nord og ned av opposisjonen, vestlige land og menneskerettighetsorganisasjoner.

Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi og hennes nasjonale demokratiliga, som ble frarøvet seieren i 1990, boikottet valget og kalte det en farse.

Hvert fjerde sete i nasjonalforsamlingen var tildelt de militære alt før velgerne gikk til urnene, og kandidatene som hadde militærjuntaens velsignelse fikk store fordeler i valgkampen.

Harde sammenstøt Harde sammenstøt mellom regjeringsstyrker og opprørere har drevet 20 000 mennesker over grensa fra Burma til Thailand det siste døgnet.

Over 15 000 har søkt tilflukt i grensebyen Mae Sot i Thailand, opplyser guvernøren i provinsen, Samard Loyfar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer