Her flykter voksne og småbarn etter valgterror i Burma

Juntaen vant valget med 80 prosent av stemmene.

PÅ FLUKT I SITT EGET LAND: Folk forsøker å flykte etter at juntaen vant valget med 80 prosent av stemmene. Foto: Reuters/Scanpix
PÅ FLUKT I SITT EGET LAND: Folk forsøker å flykte etter at juntaen vant valget med 80 prosent av stemmene. Foto: Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militærjuntaens parti USDP hevder å ha vunnet valget på ny nasjonalforsamling i Burma.

- Vi har vunnet rundt 80 prosent av plassene og er glade for det, sier en av partiets ledere.

USDP ble dannet av militærjuntaens sterke mann, Than Shwe, sammen med en rekke andre militære som hengte av seg uniformen i anledning valget.

Dømt nord og ned Søndagens valg, som var det første på 20 år, ble dømt nord og ned av opposisjonen, vestlige land og menneskerettighetsorganisasjoner.

Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi og hennes nasjonale demokratiliga, som ble frarøvet seieren i 1990, boikottet valget og kalte det en farse.

Hvert fjerde sete i nasjonalforsamlingen var tildelt de militære alt før velgerne gikk til urnene, og kandidatene som hadde militærjuntaens velsignelse fikk store fordeler i valgkampen.

Harde sammenstøt Harde sammenstøt mellom regjeringsstyrker og opprørere har drevet 20 000 mennesker over grensa fra Burma til Thailand det siste døgnet.

Over 15 000 har søkt tilflukt i grensebyen Mae Sot i Thailand, opplyser guvernøren i provinsen, Samard Loyfar.

Burmeserne har flyktet fra sammenstøt i byen Myawaddy i Karen-staten, der Karenfolkets nasjonale frigjøringshær (KNLA) har kjempet for uavhengighet i 60 år.

Flere drept Flere mennesker skal ha blitt drept i mandagens sammenstøt, og enkelte øyenvitner hevder å ha sett over 30 døde soldater og opprørere i byen.

FLYKTER TIL THAILAND: 20 000 mennesker er på flukt. Foto: Reuters/Scanpix
FLYKTER TIL THAILAND: 20 000 mennesker er på flukt. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Også lenger sør i Burma kom det til voldelige sammenstøt mandag, noe som drev rundt 5 000 mennesker over grensa til Thailand, opplyser lokale talsmenn på thailandsk side av grensa.

Mange av flyktningene skal imidlertid alt ha returnert til Burma, opplyser en talsmann.

(NTB)

STØTTES AV KINA OG INDIA: General Than Shwes terroregime fortsetter. Foto: Reuters/Scanpix
STØTTES AV KINA OG INDIA: General Than Shwes terroregime fortsetter. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer