Her flyr de få meter fra verdens største passasjerfly

- Følte oss som mygg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Utstyrt med jetmotorer flyr sveitsiske Yves «Jetman» Rossy og Vince Reffet i formasjon få meter fra verdens største passasjerfly Airbus A380.

Stuntet ble utført av flyselskapet Emirates i oktober, og er resultatet av måneder med nøye planlegging.

- Tenkte det var galskap Våghalsene hoppet ut fra et helikopter cirka 1700 meter over Dubai. Med hver sin jetmotor på 55 kilo festet på ryggen, suser de rundt flyet i formasjon i rundt 200 km/t.

- Vi tenkte først at det var galskap. Men da vi fikk kartlagt alt som kunne gå galt, så vi på det som en fin utfordring og en mulighet til å vise ferdighetene våre, sier flysjef i Emirates Gareth Lloyd Evans i en pressemelding.

Airbus A380, også kjent under kallenavnet «superjumbo», har to komplette dekk som kan romme opp til 525 passasjerer.

Nøye planlagt Klippet ble filmet forrige måned, og er resultatet av måneder med nøye planlegging.

Se det halsbrekkende stuntet i videoen øverst i saken.

- For å forsikre oss om at vi fikk alle bildene vi ønsket måtte vi planlegge hver eneste bevegelse de skulle utføre. Vi ønsket å ha full kontroll hele veien, sier Evans.

- Følte oss som mygg - Det var helt surrealistisk. Vi følte oss som mygg som føly ved siden av en gigantisk ørn, sier Rossy ifølge Daily Mail.

Den tidligere piloten har blitt kjent som «rakettmannen» som flyr gjennom luften med jetmotor på ryggen.

I 2006 fikk han jetvingene sine i lufta for første gang, og han svevde da over bakken i seks minutter. Etter stuntet ble han omtalt som verdens første menneskelige fugl.

Rossy har tidligere flydd over Den engelske kanal og Grand Canyon samt hoppet fra en luftballong og mens han gjorde en loop i 2000 meters høyde.