Her flyr Kent i hagestol med 105 ballonger

4000 meter høyt, ni timer og 310 kilometer hjemmefra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Klokka 6:06 på morgenen forrige lørdag kysset Kent Couch (47) kona Susan adjø, satte seg i hagestolen og kuttet repene. I en hastighet på 40 km/t fløy han opptil 4000 meter over de tre bilene med familien, venner og chihuahuaen Isabella som fulgte ham nedenfor.

- Det var vakkert, vakkert, sier han til KTVZ-TV.

Med GPS, instrumenter for å måle høyde og hastighet, og fire plastkanner med vann, fløy han den hjemmesnekrede farkosten i ni timer før han landet på et jorde nær Union ved delstatsgrensen mellom Oregon og Idaho.

- Når du er liten og du holder en heliumsballong, må du ha tenkt på dette, sier 47-åringen til lokalavisa Bend Bulletin.

Da han bare hadde rundt tre kilo ballast og fire liter vann igjen bestemte han seg for å lande. Han stakk hull på nok ballonger til at hagestolen dalte, og landet pent på jordet. Men etter at han gikk ut av stolen, tok vinden tak i stolen og ballongene som var igjen, og førte dem avsted.

Piloten Brandon Wilcox fløy et småfly ved siden av ballongen under turen, og bekrefter den elleville turen.

Andre gang

Dette var Couch andre tur.

Her flyr Kent i hagestol med 105 ballonger

I september i fjor fløy han i seks timer, før han nesten krasjlandet og måtte bruke fallskjerm for å lande trygt. Denne gangen hadde han forberedt seg bedre, og hadde finjustert ballongene han skulle bruke for å kunne slippe helium ut istedet for å skjære av ballonger.

Om det blir noen tredje tur, er opp til kona Susan.

- Jeg vet at han vil tenke mer og mer på det, og det vil alltid være noe han tenker på. Nå har han i det minste levd ut drømmen, sier hun uten å røpe om det blir klarsignal for nok en ballongtur.

Sjokkert pilot

Couch er bare en av flere amerikanere som har fløyet i hagestoler etter at Larry Walters tok den første turen over Los Angeles i 1982. Walters forskrekket den gang en pilot, som meldte inn til kontrolltårnet at han akkurat hadde passert en fyr i en hagestol. Pioneren Walters måtte senere betale 1500 dollar i bot for den luftige turen.

- Når du ligger i gresset en sommerdag og ser på skyene, ønsker du at du kan hoppe på dem. Dette er det nærmeste du kommer å hoppe på dem. Det er akkurat sånn, sier Kent Couch.

SKYHØYT: Kent Couch skal ifølge piloten Brandon Wilcox vært helt oppe på 4000 meter med farkosten.
FØR TAKE-OFF: Kameraten Jack Emick holder hagestolen nede før Kent Couch skal lette.
FREMME: På dette jordet nær delstatsgrensen endte ballongferden.