Her flyr skuteren over tre personer i vilt stunt

- Det er mange som gambler med livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys): Mens tre personer står på bakken, legger skuterføreren gassen i bånn og hopper over dem.

Videoen - som er tatt opp utenfor Alta og som du kan se øverst i saken - stammer fra april 2008, skriver Nordlys.

Den er imidlertid ikke unik, for ifølge politiet forekommer det titt og ofte villmannskjøring med snøskuter - og ikke bare i Finnmark

- Gambler med livet - I Nord-Troms ser man stadig vekk når man er på fjellet at det er spor opp de bratteste fjelltopper. Det er mange som gambler med livet, det er det ikke tvil om, sier Dag Roar Stangeland, regionlensmann i Nordreisa og Kvænangen, til Nordlys.

- Én ting er at det er ulovlig, men jeg tenker at disse ikke har mye respekt for sitt eget liv, men også andres. Sjansen for at det skal gå galt, er absolutt tilstede, sier han.

Et desto større problem enn villmannskjøringen, er kjøringen utenfor tillate løyper. Det er et problem de fleste bygder strir med, tror Stangeland.

- Det er et fenomen vi selvfølgelig også har hos oss, og det er en utfordring å få bukt med det, sier han.

Øst i Finnmark har de også rikelige erfaringer med illegal skuteraktiviter.

Skuter tok fyr Klokken 11.09 lørdag formiddag fikk politiet i Østfinnmark politidistrikt melding om brann i en skuter på Paddebysletta ved Vadsø.

Kjøretøyet var totalskadd, og ved nærmere undersøkelser viste det seg at den 16-årige føreren hadde kjørt utenfor løypa.

- Uten at jeg vil spekulere på omfanget, så foregår det jo noe kjøring utenfor løypene, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen i Østfinnmark politidistrikt.

Det er foreløpig ukjent for politiet hva som forårsaket skuterbrannen lørdag formiddag.

- Det er opprettet sak, og vi etterforsker det, sier Syversen