Her flyter flyet nedover Hudson-elva

Ny video fra den utrolige nødlandingen i New York.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En ny overvåkningsvideo gir et nytt inntrykk av hva som skjedde da et passasjerfly fra US Airways landet på Hudson-elva midt i New York.

På videoen er ikke selve landingen fanget opp, men den viser flyet som flyter nedover Hudson-elva før redningsbåter kommer til stedet, melder Sky News.

Opptaket stammer fra et overvåkningskamera i bygningen til energiselskapet Consolidated Edison.

Nær katastrofe
Alle de 155 personene om bord ble reddet etter den utrolige nødlandingen 15. januar.

Bare sekunder etter at Airbus 320A-maskinen hadde tatt av fra La Guardia-flyplassen i New York, oppdaget de to pilotene en fugleflokk direkte i flyets bane.

- Cockpitvinduet var fullt av fugler, har flyets kaptein, Chesley B. Sullenberger III, fortalt til kommisjonen som etterforsker en av de mest spektakulære landingene i aviasjonshistorien. 

Kapteinen foretok en brå manøver over Bronx og nødlandet flymaskinen i det iskalde vannet i Hudson-elva.

Piloten, som trolig forhindret en katastrofe da han klarte å lande flyet på elva, har blitt hyllet av blant andre New Yorks borgermester Michael Bloomberg og George W. Bush. Også Barack Obama ringe til Sullenberger og roste ham for hans «heroiske og elegant utførte jobb».

Hever ikke andre motor enda

De første analysene av de såkalte svarte boksene bekrefter forklaringen til flykaptein Chesley Sullenberger om at passasjerflyet kjørte inn i en stor fugleflokk.


Onsdag fant også etterforskere det de mente var rester av fugler i den ene motoren. Det vil imidlertid ta litt lenger tid enn planlagt å hente opp den andre motoren, sier amerikanske luftfartsmyndigheter til nyhetsbyrået AP.