Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her flyttes det gamle bakeriet i Valnesfjord

- Det så litt skummelt ut i svingen.

TRANGT: Veien var litt trang, og et par skilt og en strømstolpe måtte fjernes, men bakeriet kom trygt fram til slutt. Foto: Karl E. Austvold
TRANGT: Veien var litt trang, og et par skilt og en strømstolpe måtte fjernes, men bakeriet kom trygt fram til slutt. Foto: Karl E. Austvold Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bortimot hundre tilskuere hadde samlet seg da det gamle bakeriet i Valnesfjord i Nordland skulle flyttes rundt en halv kilometer mandag denne uka.

Og selv om veien var litt trang, og et par skilt og en strømstolpe måtte fjernes, kom huset trygt fram.

- Det så litt skummelt ut i svingen der, men heldigvis gikk det bra, sier tilskuer Karl E. Austvold til Dagbladet.

Skulle rives Bygget skulle egentlig rives i forbindelse med at Coop skal bygge nytt senter, men i stedet fikk Odd Tore Solbakk overta det. Han vil nå gjøre det om til utleieleiligheter.

- Det var aldri noen fare for at det skulle velte. Vi vurderte å bruke en kran i svingen, men det er ikke så mye som skal til, så derfor brukte vi bare en traktor, sier Solbakk til Dagbladet.

Han har tidligere flyttet to hus på samme måten. Den gang var det to jernbanehus som sto i veien for en riksvei som skulle bygges. Også disse ble omgjort til utleieleiligheter.

- Men jeg tror ikke dette er så vanlig, nei, sier han.

- Veldig sporty Selve bakeriet har Solbakk et nostalgisk forhold til.

- Første stedet jeg jobbet, var på det bakeriet. Det var mellom jeg var 10 og 12 og et halvt år gammel. I tillegg var det første hjemmet til kona og meg i det huset, sier han.

For å flytte huset, leide han inn mobilkraner og lokale entrepenører, og det lokale lysverket bisto også. I tillegg fikk han hjelp av politiet til å sperre av veien.

- Jeg synes alle har vært veldig sporty og tatt utfordringene på strak arm, sier Solbakk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!