Her fødes en larve ut av hånda til forskeren

Ble «svanger» ved uhell, valgte å ikke fjerne den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forsker, insektsentusiast og fotograf Mark W. Moffett er ikke ukjent med å gå andre veier for å formidle faget sitt.

Han har mottatt en rekke priser for sin formidling av insektenes rike, skrevet et tjuetall artikler i National Geographic, og hans fotoutstilling om maur, «Farmers Warriors, Builders: the Hidden Life on Ants», i fjor var svært populær.

Bitt av parasittflue I sin siste video på Youtube viser imidlertid Moffett et nytt talent. Under en ekspedisjon til Belize ble «Doctor Bugs» bitt av parasittflua brems. Bremser klekkes ut i verter, og de er fryktet i dyreriket. Ifølge Wikipedia står reinsdyr gjerne på snø i fjellet, selv om det er bar mark i nærheten, fordi de da unngår de fryktede fluene.

Men «Doctor Bugs» har ingen slik frykt. Da han skjønte at han var bitt av ei parasittflue, valgte han å gjennomføre «svangerskapet» - for så å filme «fødselen».

I starten av filmen forsikrer Moffett seerne at ingen fluer ble skadet under filmingen, før han advarer mot bilder som enkelte kan oppleve som kvalmende.

Trodde den var død En tid etter at han ble «svanger» med flua, trodde Moffett at han hadde drept larven som vokste inne i hånda hans. Men da han oppsøkte en hudlege, ble han forsikret av en entusiastisk helsearbeider om at det fortsatt var liv der inne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer