Her følger folkehavet Erna til Stortinget

Ble hyllet fra valgvaken til partilederutspørringa.

 IKKE ALENE:  Erna Solberg slapp å gå alene fra Høyres valgvake til partilederutspørringen på Stortinget. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
IKKE ALENE: Erna Solberg slapp å gå alene fra Høyres valgvake til partilederutspørringen på Stortinget. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Erna Solberg slapp å gå alene fra Høyres valgvake på SAS-hotellet ved Holbergs plass, og til partilederdebatten på Stortinget.

 ERNA SOLBERG:  I BEGIVENHETENES SENTRUM. Foto: Cicilie Andersen.
ERNA SOLBERG: I BEGIVENHETENES SENTRUM. Foto: Cicilie Andersen. Vis mer

Høyres valgvake kokte da Solberg kom inn i salen for å tale, og akkurat som at Solberg sleit med å komme seg gjennom folkemengden for å i det hele tatt komme inn på vaken tidligere i kveld - var det vanskelig å også få sagt noe blant all jubelen.

- Kjære alle sammen. I dag har dere vært med på å skape historie, var alt Erna Solberg rakk å si fra scenen - før jubelen braket løs igjen.

Det så ut til at hele valgvaken, pluss et kobbel av pressefolk, ikke ville la den kommende statsministeren være i fred heller etter talen.
For på vei fra valgvaken til Stortinget dannet det seg et tog av mennesker som ville være med Høyre-lederen på ferden.

Unge Høyre hyllet sin leder med ropet «Erna er stjerna - shalalalala» hele veien, mens tv-kanalene forsøkte å få vite mer om Solbergs regjeringsplaner.

Nå venter den tradisjonelle partilederutspørringa - hvor partiledererne møtes for første gang etter å ha vært på hver sine valgvaker hele kvelden.