Her føres drapssiktede (24) til avhør

Ført ut av St. Olav hospital med jakke over hodet. Samtykker til varetektsfengsling.

AVHØRES I DAG: Her føres den drapssiktede 24-åringen fra St. Olavs hospital og inn i en ventende politibil. Ifølge hans advokat, Christian Wiig, starter de første avhørene cirka klokka 14. Foto: Ron Holan
AVHØRES I DAG: Her føres den drapssiktede 24-åringen fra St. Olavs hospital og inn i en ventende politibil. Ifølge hans advokat, Christian Wiig, starter de første avhørene cirka klokka 14. Foto: Ron HolanVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Her føres den 24 år gamle drapssiktede mannen ut av St. Olavs hospital og inn i en ventende politibil. Han ble ført ut i kulda med en jakke skjult over hodet.

De første avhørene av mannen startet like etter klokka 14.00, ifølge hans forsvarer, advokat Christian Wiig.

Ifølge advokaten samtykker 24-åringen til varetektsfengsel i fire uker. Dermed er det grunn til å tro at det kommende fengslingsmøte vil gå som en såkalt kontorforretning.

24-åringen er siktet for å ha drept sin 29 år gamle studentnabo. Hun ble funnet drept i sin studentleilighet i Trondheim sentrum i går ved 13-tida.

Avisa Fosna-Folket får bekreftet fra politiet at siktede er fra Fosen i Sør-Trøndelag, men studerte i Trondheim. Siktede og offeret var naboer i samme studenthus i byen.

Til sykehus etter pågripelsenSaken hadde utgangspunkt i at den nå siktede personen ble meldt savnet av sin familie. Letingen etter personen ledet politiet til leiligheten til den 29 år gamle kvinnen. Da politiet tok seg inn i bopelen var det ikke tvil om at de sto overfor et drap, ifølge politiet selv.

Bare timer etter funnet ble den 24 år gamle mannen pågrepet uten dramatikk. Etter at han ble ført til politiarresten fikk han legetilsyn og siktede ble sendt til St. Olavs hospital.

Det er også oppnevnt to rettspsykiatere som skal foreta en vurdering av siktede. Politiet planla i utgangspunktet å starte avhørene i 13-tida, men det ble utsatt.

På en pressekonferanse tidligere i dag opplyste politiet at kvinnen ble drept mellom tirsdag kveld og torsdag en gang.

Nabo med offeretMaren Solheim Eid (20) og Inge Storkaas Røysland (20) er naboer av den drepte kvinnen, og bor i etasjen under henne.

I går fikk de beskjed fra politiet om at en nabo var drept.

- Det er fryktelig og helt uvirkelig. Sånt skjer jo bare på film, sier Inge.

- Jeg kan ha laget frokost mens det skjedde et drap i etasjen over, sier han.

Funn på stedet åpnet for drapsetteforskning. Etter at han ble ført til politiarresten fikk han legetilsyn og siktede befinner seg nå på sykehus.

Avhøres i dagDet er også oppnevnt to rettspsykiatere som skal foreta en vurdering av siktede.

Etter funnet i i 13-tida i går, ble 24-åringen pågrepet uten dramatikk i Trondheim sentrum.