Her føres en person ut av lensmannskontoret

Hadde hodet dekket av et teppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAL / OSLO (Dagbladet): I dag aksjonerte politiet mot et hus i forbindelse med at Jeff Mwangi Kwirikia (54) ble påkjørt og drept ved Dal tirsdag ettermiddag.

Deretter ble en person ført ut av lensmannskontoret i Ullensaker klokka 14.06 i ettermiddag.

Vil ha kontroll Politiet ønsker foreløpig ikke kommentere om de har funnet riktig bil eller om de har pågrepet noen personer i forbindelse med bildrapet, men en person med et teppe over hodet ble ført ut fra lennsmannskontoret klokka 14.05.

Politiet henviser til en pressekonferanse klokka 15.00 i dag.

- Vi vil ha full kontroll i saken. Det gjelder blant annet status til eventuelle folk vi har kommet i kontakt med, sier lensmann i Ullensaker Morten Huse til Dagbladet.

Politiet fikk melding om ulykken tirsdag ettermiddag klokka 14.09, og dødsfallet ble meldt 14.18. Påkjørselen skjedde på fylkesvei 454 (gamle E6) sør for Dal sentrum. Sjåføren stakk fra åstedet.

Sjåføren er en mannsperson, trolig i 20-30-åra, har politiet tidligere opplyst.

De har fått inn flere tips etter ulykken tirsdag. En av dem som har vært i kontakt med politiet, er Marie Odden (24).

Så bil med ødelagt rute På Esso på Råholt så hun en bil som passet politiets beskrivelse. Politiet har tidligere etterlyst tips om en liten, mørk varebil, muligens av typen Citroen Berlingo.

- Bilen hadde en ganske stor smekk i frontruta, og jeg tenkte at han ikke kunne kjøre bilen når den så sånn ut, sier hun til Dagbladet.

Odden forteller videre at hun reagerte på sjåførens blikk.

Via sin mor fikk hun navnet på den mulige bilføreren, søkte ham opp på Facebook, og gjenkjente mannen hun hadde sett i bilen. Da varslet hun politiet. Huset de auksjonerte mot, er det samme som det hun henviste til, men det er foreløpig ikke klart om personen Odden så er den samme som kjørte på Jeff Mwangi Kwirikia - eller om bilen er den samme.

Faren til Stella Jeff Mwangi Kwirikia er faren til Stella Mwangi. De hadde et svært nært forhold.

«Det er med stor sorg vi meddeler at faren til Stella Mwangi, Jeff Mwangi Kwirikia, døde etter en påkjørsel i går ettermiddag. Han har vært en av Stellas aller viktigste støttespillere gjennom hele livet og ikke minst det siste året,» skriver plateselskapet EMI i en pressemelding.

Dagbladet følger saken.

SÅ MISTENKELIG BIL: Marie Odden varslet politiet etter at hun hadde sett en mistenkelig bil og søkt opp føreren på Facebook. Foto: Øistein Norum Monsen
SÅ MISTENKELIG BIL: Marie Odden varslet politiet etter at hun hadde sett en mistenkelig bil og søkt opp føreren på Facebook. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer