Her føres han ut av Tyrkia

17 år gamle Marco Weiss hjem til Tyskland etter åtte måneder. Tiltalt for voldekt av britisk jente (13).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter 247 dager bak tyrkiske fengselsmurer kom 17 år gamle Marco Weiss tilbake til Tyskland.

Tv-stasjonen RTL fløy 17-åringen hjem med jetfly til Nürnberg - rett til et hemmelig sted og rett til et eksklusivt tv-intervju. I intervjuet unngikk Marco Weiss bevisst å snakke om det angivelige overgrepet han skal ha begått mot en 13 år gammel britisk jente på et hotellrom i Antalya.

Rettssaken som startet i sommer er ennå ikke ferdigbehandlet i det tyrkiske rettssystemet.

Men Marco kunne fortelle om hvordan han har opplevd å tilbringe de siste åtte månedene i tyrkisk fengsel, i en celle han delte med 15 andre.

- Tiden i fangenskap gikk langsomt. Man venner seg til mye, også i vanskelige situasjoner, sier Weiss i intervjuet med RTL.

- Det må være en feil

- Hva tenkte du da du ble arrestert? spurte reporteren fra RTL.

- Det må være en feil. Jeg er blitt forvekslet med en annen, forteller Weiss.

HJEMME IGJEN: 17 år gamle Marco Weiss tilbake i Tyskland etter åtte måneder i tyrkisk fengsel. Han lot seg intervjue av tv-kanalen RTL, som fløy han med jetfly hjem fra Tyrkia. Foto: AFP PHOTO DDP/ RTL /SCANPIX
HJEMME IGJEN: 17 år gamle Marco Weiss tilbake i Tyskland etter åtte måneder i tyrkisk fengsel. Han lot seg intervjue av tv-kanalen RTL, som fløy han med jetfly hjem fra Tyrkia. Foto: AFP PHOTO DDP/ RTL /SCANPIX Vis mer

Da han hadde havnet bak de tyrkiske fengseslmurene, tenkte 17-åringen at dette kom til å ordne seg - på en eller annen måte.

I månedene som har gått siden han ble arrestert, forteller Marco at han har drevet med sport, sett fjernsyn og lært seg litt tyrkisk. Foreldrene sørget også for at han hadde tilgang på skolebøker.

Unggutten sier han er den samme som før, men at han har lært et og annet.

Det var i april i år at Marco Weiss skal ha seksuelt misbrukt den 13 år gamle britiske jenta ved navn Charlotte. De to tenåringene traff hverandre på et diskotek og overnattet senere på et hotellrom sammen.

Marco Weiss hevder alt skjedde frivillig og at jenta hadde oppgitt at hun var 15. Han hevder det bare dreide seg om flørting og uskyldige kyss. Den 13 år gamle jenta hevder han tok på henne mot hennes vilje.

Rettssaken starter opp igjen 1.april.

Diplomatisk strid

Mediedekningen i Tyskland har nærmest uten forbehold tatt parti med 17 år gamle Marco. Saken skapte også diplomatisk strid mellom Tyrkia og Tyskland.

I sommer, da rettssaken mot Marco Weiss startet, kastet forbundskansler Angela Merkel seg inn i striden og ba om unggutten måtte få returnere til Tyskland.

Først fredag i forrige uke kom meldingen foreldrene hadde ventet på i månedsvis.

- Jeg skjønte det ikke og måtte spørre tre ganger, sier Marcos mor, ifølge Der Spiegel.

Om Marco Weiss returnerer til Tyrkia når rettssaken starter igjen er opp til han. Den tyrkiske påtalemakten insisterer på en maksimumsstraff på 15 år for 17 år gamle Marco, ifølge Deutsche Welle.

PÅ FLYPLASSEN: Her på flyplassen i feriebyen Antalya er Marco Weiss i ferd med å forlate Tyrkia.
I FENGSELET: Dette bildet er fra i sommer og viser Marco Weiss sammen med to tyrkiske fengselsvakter.