Her forlater Anders Behring Breivik tinghuset

Møtt av rasende folkemengde - ble kjørt inn bakveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anders Behring Breivik (32) ankom ved 13.30-tiden Oslo tinghus, en halvtime etter at fengslingsmøtet skulle startet.

Nå, en time senere er fengslingsmøtet over.

Fengslingsmøtet ble holdt for lukkede dører.

En stor folkemengde har møtt opp foran tinghuset for å vise sin avsky, og bilene som skulle kjøre inn i Tinghusets garasje ble angrepet av folk.

En kortesje på tre biler fulgte 32-åringen til Tinghuset. Behring Breivik kom trolig i en grå militærbil. Da bilen han trolig satt i passerte folkemengden bak tinghuset, skrek enkelte «forræder» og «jævla morder». To personer hoppet opp på bilen, og forsøkte å åpne dørene da bilen ankom.

<strong>KJØRES INN:</strong> En korrtesje på tre biler fulgte Anders Behring Breivik til Tinghuset. Bilene ble møtt av en rasende folkemengde.
KJØRES INN: En korrtesje på tre biler fulgte Anders Behring Breivik til Tinghuset. Bilene ble møtt av en rasende folkemengde. Vis mer

Like etter måtte hans forsvarer, advokat Geir Lippestad, brøyte seg vei gjennom pressekorpset i åttende etasje.

- Ingen kommentar, sa forsvarer Geir Lippestad da han presset seg forbi journalistene utenfor rettssalen.

Det ble besluttet å lukke dørene til rettsmøte uten at pressen eller andre fikk slippe inn. Sorenskriver Geir Engebretsen i Oslo tingrett vedgår at det er spesielt, men han mener det var nødvendig.
- Dette er en spesiell sak. Vi har aldri opplevd noe liknende i Norge, sier Engebretsen.

Rettssalen og de nærmeste rommene ble gjennomøkt med bombehund før Breivik ankom Oslo tinghus.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

<strong>RASENDE:</strong> En stor folkemengde har samlet seg utenfor Oslo tingrett, her på baksiden ved nedkjøringen til kjellergarasjen, der Anders Begring Breivik nylig ble kjørt inn. Foto: Harald S. Klungtveit.
RASENDE: En stor folkemengde har samlet seg utenfor Oslo tingrett, her på baksiden ved nedkjøringen til kjellergarasjen, der Anders Begring Breivik nylig ble kjørt inn. Foto: Harald S. Klungtveit. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer