Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ti år siden Martine-drapet:

Her forlater Martine og Farouk nattklubben

Video viser de siste observasjonene av Martine Vik Magnussen før hun ble funnet drept.

TI ÅR: Videoen fra 2008 viser studenten Martine Vik Magnussen som forlater nattklubben i London sammen med Farouk Abdulhak. Hun ble meldt savnet dagen etter, og senere funnet voldtatt og drept i leilighetskomplekset hvor Abdulhak bodde. Onsdag 14. mars 2018 markeres tiårsdagen for drapet på Magnussen. Samme dag frigir britisk polit... Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er i dag ti år siden den norske studenten Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept i kjelleren av et leilighetskompleks i London.

I den forbindelse frigjør Scotland Yard en video av den drapsmistenkte Farouk Abdulhak og Martine Vik Magnussen idet de sammen forlater nattklubben Maddox i London.

DREPT: Martine Vik Magnussen.
DREPT: Martine Vik Magnussen. Vis mer

Ifølge politiet viser videoen en glad og avslappet Vik Magnussen, som er ute og feirer en eksamen.

Dro sammen

23 år gamle Martine var student på Regent's College i London, da hun natt til fredag 14. mars 2008 ble voldtatt og drept. De siste observasjonene av henne ble gjort på utestedet Maddox ved tretida denne natta.

Hun forlot utestedet sammen med medstudenten Farouk Abdulhak, og de skal ha gått sammen inn i en drosje. Etter det ble hun aldri sett i live.

Etterlyst

​Martine ble funnet død i kjelleren i leilighetsbygget til Abdulhak i Great Portland Street i London to dager senere. Abdulhak hadde da flyktet landet i farens privatfly. Han er den eneste mistenkte i drapssaken, og etterlyst av Interpol. Han var 21 år da Martine ble drept. Faren hans er den styrtrike Shaher Abdulhak, en av Jemens mektigste menn.

- Vanskelig

Martines far, Odd Petter Magnussen, befinner seg i dag i London i forbindelse med ti-årsmarkeringen. Han skal blant annet delta på en pressekonferanse og besøke åstedet i Great Portland Street for å legge ned blomster der datteren ble funnet drept for ti år siden.

- Det er veldig vanskelig å godta det som skjedde, men for å fungere i hverdagen fortrenger hjernen noe av det ubegripelige. Det er skjellsettende å miste et barn, og det rommet man da befinner seg i er bekmørkt, sa Magnussen til Dagbladet i helga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling