Barack Obamas siste dag som president:

Her forlater Obama Det ovale kontor for siste gang som president

- Dere har gjort meg til en bedre leder og et bedre menneske.

HAR MED SEG GAVE: En stor politieskorte fulgte Donald Trump til Det hvite hus. Der ble han og Melania tatt imot av Obama-paret. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag var Barack Obamas siste dag som USAs 44. president. 55-åringen overlot presidentvervet til Donald Trump (70) etter åtte år i Det hvite hus.

Det hele skjedde ved en høytidelig seremoni ved kongressbygningen i hovedstaden Washington D.C. Donald Trump ble tatt i ed rundt klokka 18.00 i kveld norsk tid.

Kyss på kinnet

Tidligere på dagen var Trump i gudstjeneste i St. John's Episcopal Church i Washington D.C. Trump forlot kirken like før 15.30 i ettermiddag.

Kort tid etterpå forlot Barack Obama Det ovale kontor - presidentens kontor i Det hvite hus - for aller siste gang.

Få minutter etter dette møtte Barack og Michelle Obama det påtroppende presidentparet Donald og Melania Trump i presidentresidensen i Det hvite hus.

Omkring 15.43 ble Trump-paret mottatt av Obama-paret utenfor hovedinngangen. De politiske rivalene blir i ettermiddag servert te og kaffe før de setter snuta mot den innsettelseseremonien. Trump hilste på Michelle med et kyss på kinnet, mens hans hustru Melania overrasket Michelle med en gave i turkist innpakningspapir, noe som er signaturen til det luksuriøse smykkehuset Tiffany's & Co.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer