HARDT SKADD:  Én av de hardt skadde er fem år gamle Fouad Abou Sor, som har alvorlige hodeskader, etter at hjemmet hans ble truffet av én israelsk bombe i dag morges. Ifølge Gilbert ligger Fouads to søsken på tolv og fire år også på sykehuset med alvorlige hodeskader.  Foto: PRIVAT
HARDT SKADD: Én av de hardt skadde er fem år gamle Fouad Abou Sor, som har alvorlige hodeskader, etter at hjemmet hans ble truffet av én israelsk bombe i dag morges. Ifølge Gilbert ligger Fouads to søsken på tolv og fire år også på sykehuset med alvorlige hodeskader. Foto: PRIVATVis mer

Her forsøker Mads å hjelpe Fouad (5)

- Sivilbefolkningen blør i Gaza, sier Mads Gilbert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Som Dagbladet skrev tidligere i dag er den norske legen Mads Gilbert tilbake i Shifa-sykehuset i Gaza by, hvor han også jobbet under krigen i 2009.

Ifølge Gilbert er mange av de skadde og drepte barn og kvinner.

- De siste tallene jeg har fått sier at hundre er drept og 850 såret. Blant de sårede er 455 kvinner og barn, og blant de drepte er 45 kvinner og barn. Dette viser at okkupasjonsmaktens bombing rammer sivile, sier Gilbert til Dagbladet.

Alvorlige hodeskader Én av de hardt skadde er fem år gamle Fouad Abou Sor, som har alvorlige hodeskader, etter at hjemmet hans ble truffet av én israelsk bombe i dag morges. Ifølge Gilbert ligger Fouads to søsken på tolv og fire år også på sykehuset med alvorlige hodeskader. 
 
- Det var huset til til familien som ble bombet og tre familiemedlemmer som ble drept, sier Gilbert, som ikke vet om moren og faren til Fouad er blant de drepte.

- Dette viser hvordan sivilbefolkningen blør i Gaza, sier Gilbert.

- Fantastisk hyggelig Når Gilbert snakker om «okkupasjonsmakten», er det ingen tvil om at han mener Israel. Gilbert har aldri lagt skjul på at han støtter den palestinske saken.

- Det er fantastisk hyggelig å se den stolte trassigheten og modigheten til palestinerne. Selv om de har det jævlig bøyer de ikke nakken, sier den norske legen.

Gilbert forteller at Shifa-sykehuset forsatt har utstyr og medisiner, men at det vil gå tomt i løpet av noen få dager hvis bombingen ikke slutter.

Fortsetter bombingen Israel fortsatte mandag flytoktene på Gazastripen, samtidig som palestinere skjøt enda flere raketter mot Sør-Israel, melder NTB. Det internasjonale presset er stort for å få til en våpenhvile så raskt som mulig, før konflikten blir til en regional storkonflikt.

Israelske medier melder at en israelsk forhandlingsdelegasjon har vært i Kairo. Dit kom også FNs generalsekretær Ban Ki-moon mandag.

Egypts statsminister Hisham Kandil sier han håper på en rask avtale, skriver NTB.

- Forhandlingene pågår akkurat nå, og jeg håper vi snart vil komme fram til noe som vil stanse denne volden og motvolden, sier Kandil i et intervju med Reuters.