ANGREP: En kilehaleørn angrep en gutt under et fugleshow i Alice Springs onsdag. Foto: Chris O'Donnell/Instagram: 55chris
ANGREP: En kilehaleørn angrep en gutt under et fugleshow i Alice Springs onsdag. Foto: Chris O'Donnell/Instagram: 55chrisVis mer

Her forsøker ørnen å fly vekk med barnet: - Vi ble sjokkerte. Ingen sa et ord

Fugleshow holdt på å gå ordentlig galt i Australia. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med et vingespenn på opp til 250 centimeter, er kilehaleørnen et imponerende rovdyr.

Den jakter blant annet på små kenguruer, og går ikke av veien for å angripe langt tyngre bytter enn seg selv.

Fugleshow

Det fikk en ung gutt, ifølge vitner mellom seks og åtte år gammel, erfare under et fugleshow i Alice Springs Desert Park onsdag.

- Vi ble sjokkerte. Ingen sa et ord, skriver Christine O'Donnell i en epost til Dagbladet, om hendelsen tidligere omtalt av BBC.

Hun rakk å ta et bilde av fuglen som, ifølge den britiske kanalen, satte sine klør i gutten etter å ha tatt et femten meters stup.

LIVREDD FOR STRUTS: Det er ikke veldig lurt å ha bilvinduet åpent når en sulten struts spaserer forbi. Det fikk denne mannen smertelig erfare da han ikke hadde nok mat til den store fuglen. Video: Jukin Media ( AP Vis mer

Blødde fra ansiktet

Ifølge O'Donnell begynte han å blø i ansiktet, og BBC skriver at fugleshowet ble avsluttet øyeblikkelig etter hendelsen.

- Trenerne kalte med en gang tilbake fuglen, og stilte seg mellom den og ungen, mens barnet ble båret bort av mora, skriver Christine O'Donnell.

Det skal ha vært under showets avsluttende del hendelsen inntraff.

- Vi hadde sett fram til å se kilehaleørnen, dagens høydepunkt, da fuglen angrep gutten. Han skrek og moren så veldig skremt ut, sier Keenan Lucas, en annen av tilskuerne, ifølge NT News.

SE DE DRAMATISKE BILDENE: En tyrkisk paraglider fikk panikk da en ørn plutselig angrep ham i lufa. Ørnen lagde flere hull i paragliden. Video: AP / Newsflare Vis mer

Ørnen tas ut av programmet

Ifølge BBC skal barnet kun ha fått lettere skader etter hendelsen, på tross av dyrets lange klør.

De skriver at parken har bekreftet hendelsen.

- På onsdag skjedde det en hendelse der en ørn kom i kontakt med en av tilskuerne. Vi kommer til å etterforske omstendighetene rundt denne hendelsen, og den gjeldende ørnen kommer ikke til å være en del av showet mens etterforskningen pågår, melder Alice Springs Desert Park i en pressemelding.