Her forsones familiene

På åstedet der Watan Faramarzi (17) ble knivdrept av kameraten (18) fant de unge mennenes familier fred sammen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RYKKINN (Dagbladet): Minnestunden som ble avholdt på åstedet for Watans død, ble sterk. Foreldrene til den drapssiktede 18-åringen la ned blomster ved minnesmerket over Watan, og imamen fra den pakistanske menigheten på Kolsås, Al-Noor Islamic Centre, holdt tale.

Drapet på Watan Faramarzi har rystet innvandrermiljøet i Bærum, og etter det Dagbladet erfarer er det nå mange som jobber for at forholdet mellom de forskjellige nasjonalitetene skal bli så godt som mulig.

Ankom samlet

Delegasjonen fra den pakistanske menigheten ankom samlet, og var på stedet da Watans far ankom sammen med andre fra det kurdiske miljøet.

Imamen holdt en kort gudstjeneste, og Watans far sa også noen ord. Det var tolker til stede som oversatte til norsk, slik at tilhørere fra begge miljøer forsto hva som ble sagt.

Sterk opplevelse

- Det var en sterk opplevelse, sier Morten Brasrud, som overvar minnestunden. Han forteller at det var en spesiell stemning når begge familiene var samlet.

- Det var en svært stille og rolig stemning. Pakistanerene ankom først, og etter en stund ankom kurderene. Etter imamens gudstjeneste var det felles bønn, forteller Brasrud.

FORSONINGSKLEM: Imam Syed Ashraf fra Al-Noor Islamic Centre får en forsonende klem av Watan Faramarzis far. Alle bildene er tatt i forståelse de involverte parter. Foto: Morten Brasrud
FORSONINGSKLEM: Imam Syed Ashraf fra Al-Noor Islamic Centre får en forsonende klem av Watan Faramarzis far. Alle bildene er tatt i forståelse de involverte parter. Foto: Morten Brasrud Vis mer

Etter at gudstjenesten var over, la representanter fra begge nasjonaliteter ned blomster ved minnesmerket over Watan.

Brasrud tror det er viktig at miljøene nå forsones, slik at mennesker fra forskjellige kulturer kan leve fredelig sammen på Rykkinn.

Her forsones familiene
BLE 17 ÅR: Watan Faramarzi.
MEDFØLELSE: Mange medlemmer av Al-Noor Islamic Centre møtte opp for å vise sin medfølelse overfor Watan Faramarzis familie i går.