SPORENE STOPPER HER:  Her i rundkjøringen ved Shell Vålerenga forsvant Tony Guilherme Bonesvoll (33) på nyttårsaften. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SPORENE STOPPER HER: Her i rundkjøringen ved Shell Vålerenga forsvant Tony Guilherme Bonesvoll (33) på nyttårsaften. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Her forsvant Tony (33) sporløst på nyttårsaften

- En mystisk sak, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ved rundkjøringen mellom Etterstad og Ensjø i Oslo rett før kl. 22 nyttårsaften stopper alle spor etter Oslo-mannen Tony Guilherme Bonesvoll (33), ifølge politiet.

- Det er ingen spor etter ham etter det. Det er ingen som har sett ham og ingen elektronisk spor, sier Anders Oksvold, leder av Oslo-politiets savnet-gruppe.

Politiet etterlyste mannen offentlig 11. januar i år. Det har ikke ført til noen store gjennombrudd.

- Vi får stadig vekk tips i saken. Ikke fra noen som har sett ham, men om personer de mener kan vite noe om livet hans, sier Oksvold.

Holder seg skjult? Politiets hovedteori er at han holder seg skjult. Men de er ikke sikre og vet ikke hvorfor han skulle gjøre det.

- I savnet-saker jobbes det stort sett ut fra teorier om at vedkommende kan ha blitt utsatt for en ulykke, om han kan ha tatt sitt eget liv, om han kan være utsatt for noe kriminelt eller om han har forsvunnet av egen vilje, sier Oksvold.

- Vi mener det er lite sannsynlig at han er utsatt for en ulykke. Det er for eksempel ingen som ligger sykehus på Østlandet som har ukjent identitet. Det er ikke noe som tyder på at han har tatt sitt eget liv, sier Oksvold.

Vurdert av voldsavsnittet Savnet-gruppa ba i forrige uke voldsavsnittet vurdere saken, for å se om det er sannsynlig at 33-åringen kan ha blitt utsatt for noe kriminelt. Voldsetterforskerne konkluderte med at det ikke var noen holdepunkter for det. Dermed står teorien om at han har forsvunnet av egen vilje igjen som den mest sentrale.

Oksvold betegner saken som mystisk.

Savnet-gruppa bruker nå alle tilgjengelige etterforskningsressurser for å løse saken.

- De andre sakene vi har nå er noe mer trivielle. Denne saken har førsteprioritet.

- Vi har hatt flere personer inne til avhør. Det er først og fremst personer som kjenner ham, sier Oksvold.

Straffedømt 33-åringen er straffedømt flere ganger, blant annet for biltyveri, og har sonet flere kortere fengselsstraffer. Disse sakene ligger noe tilbake i tid og politiet knytter dem etter det Dagbladet kjenner til ikke til forsvinningen.

FORSVUNNET: Tony Guilherme Bonesvoll forsvant nyttårsaften. Foto: Politiet
FORSVUNNET: Tony Guilherme Bonesvoll forsvant nyttårsaften. Foto: Politiet Vis mer

- Sakene har ikke karakter av at han er en grov kriminell, sier Oksvold.

En barndomsvenn, som vokste opp med Bonesvoll på Trasop/Oppsal i Oslo, bekrefter dette.

- Det er rett og slett veldig rart at ingen har sett noe til ham eller hørt noe, sier barndomsvennen til Dagbladet.

Politiet sier 33-åringen var «mellom boliger» da han forsvant.

- Da vi vokste opp, trodde folk han kom til å bli fotballproff. Han var populær og et midtpunkt i ungdomstida, sier vennen.

• Opplysninger om savnede kan gis til: Oslo Politidistrikt, tlf 22 66 90 50, (sentralbord) eller saknetgruppen, tlf. 22 66 91 89 eller kriminalvakten, tlf. 22 66 96 00.

ETTERLYST: Bonesvoll hadde på seg denne jakka da han ble sist sett. Foto: Politiet
ETTERLYST: Bonesvoll hadde på seg denne jakka da han ble sist sett. Foto: Politiet Vis mer