Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her forsvinner 200 meter vei og to gravemaskiner

Dramatisk på riksvei 13 mellom Granvin og Voss.

 DRAMATISK:  To gravemaskiner ble skylt ut i Granvinsvannet da et veistykke på riksvei 13 mellom Granvin og Voss raste ut onsdag kveld. Ingen personer ble skadd.  Det er anleggsarveider på strekningen. Foto: Johannes Holven, NTB Scanpix.
DRAMATISK: To gravemaskiner ble skylt ut i Granvinsvannet da et veistykke på riksvei 13 mellom Granvin og Voss raste ut onsdag kveld. Ingen personer ble skadd. Det er anleggsarveider på strekningen. Foto: Johannes Holven, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

200 meter av riksvei 13 mellom Granvin og Voss raste ut i vannet onsdag kveld. To gravemaskiner forsvant, men ingen personer skadd.

Veistykket har rast ut i Granvinsvannet. Her utføres det for tiden gravearbeider i forbindelse med Jobergtunnelen, som er en del av «Vossapakko».

- Vi aner ikke hva som har skjedd. Hele veien er skylt unna eller overgravd. Vi har nå sperret av, sier vaktoperatør Marius Råbe i Statens vegvesen til Bergens Tidende.

Raset skjedde rundt 200 meter fra krysset hvor riksvei 13 møter fylkesvei 572.

Alle nødetater er varslet, og veitrafikksentralen har satt i verk tiltak for å sperre av veien.

- Noe på gang
Johannes Holven som bor like ovenfor rasstedet, forteller at han sakte, men sikkert så hvordan fyllingen i vannet ga etter.

- Klokka 19.30 skjønte jeg at noe var på gang. Da gikk jeg ut og så at massene seg jevnt og trutt. To anleggsmaskiner forsvant. Det siger fremdeles, men ingen personer ble skadd, forteller Holven til NTB.

Holven bor fire gårdsbruk ovenfor rasstedet. Da klokka nærmet seg 22.30 var det fortsatt bevegelse i massene.

- Det siger fremdeles. Anleggsarbeiderne som jobbet der fikk selv stengt trafikken, forteller han.

Kjører på jernbanetrase
Holven forteller at det nesten er umulig å komme seg mellom Voss og Granvin via riksvei 13 - tilførselsveien til riksvei 7 over Hardangervidda. Men noen fant likevel kreative løsninger.

- Her er det stengt nå. Jeg ser noen privatbiler som kjører på den gamle jernbanetraseen på den andre siden. Det er en smal gang- og sykkelvei der nå, så det kan bli kaos, sier han.

Operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt forteller at en ambulanse var først på stedet, men den måtte pent gjøre vendereis fordi veien hadde forsvunnet. Han oppsummerer situasjonen på denne måten overfor Bergens Tidende:

- Hele veibanen er gått på havet. Med mindre du har vinger eller andre remedier, kommer du deg ikke videre.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!