Her forsvinner Benedicte (28)

Disse videobildene fra en 7-Eleven-butikk i Oslo er siste sikre observasjon av Benedicte Iversen (28). Etter klokka 12 mandag 2. påskedag har ingen sett eller hørt noe fra den livsglade sivilarkitekten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi håper det beste, men frykter det verste. Foreløpig er det helt åpent hva som kan ha skjedd med Benedicte, sier hennes pappa, Trond Iversen.

Ifølge Benedictes samboer, Espen Bautz-Holter (29), dro hun fra leiligheten deres i Grønnegate i Homansbyen ved 11.30-tida mandag morgen. Hun var kledd i ei svart, halvlang ulljakke, svarte bukser og hadde en svart treningssekk med adidasmerke.

I godt humør og uthvilt etter å ha tilbrakt påsken sammen med Espens familie på hytta i Rondane, var hun klar for å smake på bylivet.

- Benedicte sa at hun skulle på S.A.T.S for å trene, en tur innom jobben hos Kile Arkitekter og deretter på kafé. Etter det jeg vet hadde hun ikke avtaler om å møte noen, og ingenting tilsier at hun ønsket å stikke av. Vi klemte hverandre og sa ha det på vanlig måte da hun dro, sier Espen.

Pliktoppfyllende

Ved 23.30-tida la han seg, urolig. Benedicte hadde ikke ringt. Da han bråvåknet ved 05-tida og fant senga ved siden av seg tom, grep panikken ham.

- I løpet av to sekunder var jeg oppe. Jeg tenkte: Nå har det skjedd noe. Dette er helt uforståelig, historier som man leser om andre i avisene, men som ikke skjer en selv, sier Espen, som frykter at Benedicte er blitt utsatt for noe kriminelt.

Det gjør også henne mor, Eivy Iversen.

- Det har aldri vært noe tull med Benedicte. Hun har alltid vært pliktoppfyllende, samvittighetsfull og svært skoleflink, sier Iversen.

Status som savnet

Den siste sikre observasjonen av Nittedals-jenta ble gjort da hun kjøpte brus, røyk og batterier på 7-Eleven i Hegdehaugsveien klokka 11.53 andre påskedag. Før hun betalte, tok hun ut 100 kroner fra minibankautomaten inne i butikken.

Siste bilde i videokameraet viser 28-åringen idet hun forsvinner ut av butikken og ned mot Parkveien. Ingenting ved oppførselen hennes virker påfallende eller merkelig.

- Vi har ingen sikre spor av Benedicte Iversen etter dette, sier politiførstebetjent John Malden ved personspaningen ved Oslo politidistrikt.

Foreløpig har den mystiske forsvinningen status som en savnet-sak. 28-åringen ble i går etterlyst gjennom alle politiets kanaler i Norge.

- Det er ikke kommet fram opplysninger som tilsier at dette er en kriminalsak. Vi vet rett og slett ikke hva som kan ha skjedd, men forsvinningen er merkelig og stemmer ikke med hennes atferdsmønster. Benedicte Iversen har aldri tidligere vært savnet, sier politiførstebetjent Malden.

Etter 7-Eleven-butikken stopper alle spor etter jenta, som Espen Bautz-Holter forelsket seg i under studietiden i Trondheim for fem år siden. De siste tre åra har paret vært samboere i Oslo, hvor han jobber som dataingeniør, Benedicte som sivilarkitekt.

- Hun har i alle de åra vi har vært sammen, gitt beskjed om hvor hun er og hvis hun kommer for seint til en avtale. Jeg ble bekymret da hun ikke ga livstegn fra seg utover mandagen, men forklarte det med at hun hadde lagt igjen mobilen, sier Espen.

Benedictes og Espens nærmeste familie, slekt og venner var i går samlet i leiligheten i Grønnegate.

De to siste dagene har de hengt opp plakater med bilde av 28-åringen på lyktestolper, i butikkvinduer og på ethvert gatehjørne i 22 områder over hele hovedstaden.

Rundt 120 frivillige har gått enhver tenkelig rute Benedicte kunne valgt, uten å finne spor etter henne.

- Jeg er i sjokk. Det er helt utenkelig at hun har stukket av frivillig, sier Benedictes ekskjæreste, Roy Are Kvatningen, som bistår i letingen.

- Vi er veldig takknemlige for alle som har hjulpet oss i disse forferdelig tunge dagene, sier Eivy Iversen.

Ingen kontouttak

Politiet tok i går beslag i samboerparets datamaskin og Benedictes datamaskin på arkitektkontoret. Alt innsamlet materiale skal nå analyseres.

Ifølge S.A.T.S på Ila er ikke Iversen registrert mandag. Det er heller ikke registrert bevegelser på bankkontoen siden 7-Eleven-besøket.

Alt tyder på at hun heller ikke var innom jobben, som ligger i industriområdet rett ved treningssenteret.

Nøkkelkortet ligger hjemme.

- Kontoret var stengt, og vi kan ikke skjønne at hun skulle gjøre noe spesielt her denne dagen, sier sivilarkitekt Steinar Kile til Dagbladet.

- I de tre åra hun har jobbet hos oss, har hun aldri vært borte på denne måten, sier Kile.

  • Benedicte Iversen (28) er 168 cm høy, har brunt hår med rødtoning, er slank og har blå øyne.

Politiet hadde seint i går kveld fått inn 15-20 tips. Ingen av dem har så langt gitt resultater.

HJEM: Her i Grønnegata 13 A i Homannsbyen bor Benedicte Iversen sammen med kjæresten Espen Bautz-Holter.
SPORTY: Benedicte trener hyppig på treningsstudio, og skulle ifølge samboeren besøke S.A.T.S. Ila andre påskedag. Treningssenteret har imidlertid ikke registrert at hun trente der denne dagen. I forgrunnen en savnet-plakat av Benedicte.
JOBBEN: De tre siste åra har Benedicte Iversen jobbet som sivilarkitekt ved Kile Arkitektkontor i Hauchs gate på Ila. Lokalene ligger i et industriområde, tett ved Akerselva.