Her forsvinner det norske FM-utstyret til Afrika:
Skal forhindre barneekteskap

Norkring, som driftet FM-nettet i Norge, betalte selv 90 000 kroner i transport for å gi bort det viktige radioutstyret.

PÅ VEI TIL AFRIKA: I disse kassene ligger utstyret som ble brukt til å drifte FM-nettet i Norge. 14 FM-transmittere er sendt til Malawi. Frakten kostet 90 000 kroner. Foto: Astrid Hexeberg / Plan International Norge.
PÅ VEI TIL AFRIKA: I disse kassene ligger utstyret som ble brukt til å drifte FM-nettet i Norge. 14 FM-transmittere er sendt til Malawi. Frakten kostet 90 000 kroner. Foto: Astrid Hexeberg / Plan International Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag meldte Trygve Slagsvold Vedum at han ønsker å skru på FM-nettet igjen. Sp-lederen fikk støtte fra Morten Wold i Frp.

Men drømmen om å skru på det nasjonale FM-nettet igjen er trolig en umulighet: Som Dagbladet tidligere har skrevet, er mye av utstyret som ble brukt til å drifte FM-båndet i Norge, allerede gitt bort til den afrikanske innlandsrepublikken Malawi.

Det var som en del av et bistandsprosjekt drevet av Plan Norge at mye norsk radioutstyr, inkludert 14 FM-transmittere, ble pakket i en container og sendt til Malawi tidligere i år. Utstyret er det samme som ble brukt til å drifte FM-nettet fram det ble slukket i desember i fjor.

- Plan har fått 14 FM-sendere og tilhørende utstyr som kabler og antenner, som ble pakket i en container og er nå sendt til Malawi. I tillegg samlet våre ansatte inn fotballer og fotballutstyr som fylte opp restplassen i containeren, sier Therese Strand i Norkring til Dagbladet.

Transport kostet 90 000

Dagbladet får opplyst at Telenor-eide Norkring, som driftet FM-nettet i Norge, selv betalte 90 000 kroner i transport for gi FM-utstyret bort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer