Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her forsvinner månen

John Henrik filmet måneformørkelsen over Karasjok i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I morges kunne man der været tillot det, se en total måneformørkelse. Det oppstår når jordkloden går mellom sola og månen, slik at sollyset ikke når månens overflate.

Måneformøkelsen startet klokka 6.29, og var totalt klokka 8.40 i dag norsk tid.

Videoen over ble tatt opp en mil utenfor Karasjok i 8.30-tida i morges. Det var så vidt John Henrik Guttorm rakk å feste formørkelsen på film.

- Jeg var ute litt tidligere på morgenen, da måneformørkelsen skulle startet. Da var det så tett snødrive at det ikke var mulig å se noen ting. Jeg gikk hjem og fikk meg en kaffe og da begynte det å klarne så jeg tenkte jeg fikk prøve en gang til. Da jeg kom opp på fjellet, var det klarnet så mye at jeg akkurat fikk se formørkelsen, forteller han til Dagbladet.
Når jordkloden passerer mellom solen og månen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling