Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her forteller drapsofferet Galina (28) om de norske sex-kundene

- Hvis kundene ikke viser respekt, går jeg, fortalte Galina Sandeva (28) til dokumentarfilmskaperne. Så ble hun drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Galina Sandeva (28), som ble funnet drept i sin egen bil på Bispekaia i Oslo torsdag 17. desember i fjor, forteller om prostitusjonsmiljøet i hovedstaden i en ny «Insider-dokumentar» på MAX 21.30 mandag kveld.

- Jeg liker folk så lenge de har respekt. Har ikke kundene respekt, går jeg, sier Galina i dokumentaren.

Videre forteller hun om en kunde som ber om å få ta av kondomet under akten.

- Det syntes jeg ikke var greit. Han er ikke kjæresten min, sier hun.

Avdekke gateprostitusjon - Insider ønsket å avdekke forholdene i det svært lukkede gateprostitusjonsmiljøet i Oslo. De ville snakke med de utenlandske kvinnene der, og se nærmere på mekanismene som gjør at de ender opp i Norge. Vår reporter i Insider møtte Galina i april i fjor, og fikk raskt god kontakt med henne, sier mediesjef i TV-huset Discovery, Hanne McBride til Dagbladet.

BLE FULGT AV DOKUMENTARTEAM: Sexarbeideren Galina Sandeva (28) ble drept i Oslo den 16. desember i fjor. I månedene før drapet hadde et TV-team fra kanalen MAX fulgt 28-åringen i forbindelse med en dokumentar om gateprostitusjonsmiljøet i hovedstaden. Foto: Insider på MAX
BLE FULGT AV DOKUMENTARTEAM: Sexarbeideren Galina Sandeva (28) ble drept i Oslo den 16. desember i fjor. I månedene før drapet hadde et TV-team fra kanalen MAX fulgt 28-åringen i forbindelse med en dokumentar om gateprostitusjonsmiljøet i hovedstaden. Foto: Insider på MAX Vis mer

Galina hadde vært hovedkilde i det planlagte «Insider»-programmet.
Hun møtte TV-teamet mellom ti og femten ganger i perioden april til oktober i fjor, under forutsetning om full anonymitet.

- Men så mottok redaksjonen dødsbudskapet. Det var med sorg og sjokk, og den umiddelbare magefølelsen var at alt materiale måtte skrinlegges, fortsetter McBride.

Insider-redaksjonen kom i kontakt med moren til Galina, samt hennes bistandsadvokat, og forela dem begge alle opptak de hadde av 28-åringen.

- Moren uttrykket da et ønske om at det norske folket likevel burde få se denne versjonen av datteren, for det er slik hun framstår i våre opptak moren selv husker henne, sier McBride.

Detaljerte beskrivelser - Tilbakemeldinger fra de som jobbet med henne var at hun var en veldig fin og positiv person, med et åpent og sprudlende vesen. I løpet av våre møter med henne ga hun en ganske detaljert beskrivelse av hvordan en arbeidsdag kunne se ut, og hun var opptatt av at hun på tross av jobben var en helt vanlig kvinne. Hun fortalte dessuten at arbeidet i Norge var tidsbegrenset, og noe som gjorde det mulig for henne å følge drømmen sin, sier McBride i Discovery.

- Hva var drømmen hennes?

- Den var enkel; å kunne skape en bedre framtid for seg selv og sin familie i Bulgaria.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media