Her frakter mennene den livløse jenta ut av ruinene

Minst 70 drept etter rakettangrep i byen Hama i Syria, ifølge aktivister.

DØDSTALLENE STIGER:  Ifølge syriske aktivister, som la ut videoen som viser disse mennene som trekker døde ut av ruinene, døde mindt 13 barn og 16 kvinner i angrepet mot et området sør i Hama. Foto: AFP PHOTO / YOUTUBE
DØDSTALLENE STIGER: Ifølge syriske aktivister, som la ut videoen som viser disse mennene som trekker døde ut av ruinene, døde mindt 13 barn og 16 kvinner i angrepet mot et området sør i Hama. Foto: AFP PHOTO / YOUTUBEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 70 personer er drept etter en massiv eksplosjon i byen Hama i Syria. Mange av disse er barn, melder Al Jazeera.

Ifølge syriske aktivister ble flere bygninger ødelagt under eksplosjonen, som skjedde i det sørlige nabolaget Mashaa Attayer i Hama, en by som ligger nord for Damaskus. Minst 13 barn og 16 kvinner skal være drept. 

Dødstallene stiger - Folk dør fordi vi ikke har nødvendig medisinsk utstyr eller kompetanse for å redde de skadde. Dødstallene stiger for hver time, sa Abu Ghazi, en aktivist bosatt i Hama, til Al Jazeera.

Han rapporterer om at flyktninger fra den ihjelbombede byen Homs har søkt tilflukt i dette området.

Opposisjonen «Den lokale samarbeidskomiteen» (LCC) rapporterer om at regimelojale soldater kjørte en rakett rett inn i bygningen. Noen mistenker at det ble brukt Scud-raketter i angrepet.

Aktivister har lagt ut en video på internett, som viser begravede personer, deriblant ei livløs jente, som blir trukket ut av bygningsmassene.

Personene på vidoene graver desperat i ruinene.

Skylder på terror Den statsstyrte TV-kanalen meldte på sin side om at et hus, brukt til produksjon av bomber av «bevæpnede terroristgrupper», ble blåst i filler og førte til at 16 døde, ifølge BBC.

Hama har et lite team FN-observatører, som skal overvåke situasjonen i landet etter at Kofi Annans fredsplan ikke ble overholdt i forrige uke, plassert i byen.

Samtidig som dett skjedde har en annen video blitt sluppet av aktivister på internett. Den viser angivelig syriske sikkerhetsstyrker som begraver en mann levende.

Angrepet har ikke blitt bekreftet av uavhengige kilder.

Ingen midlertidig løsning Kofi Annans sekspunktsplan innebærer blant annet umiddelbar stans i voldsbruken og at syriske regjeringsstyrker trekker seg ut av opprørsdominerte byer.

Den kreverogså at hjelpeorganisasjoner får adgang til å frakte nødhjelp inn til beleirede byer, og at det opprettes en dialog mellom regimet til president Bashar al-Assad og opposisjonen.

Planen ble godtatt av Syria og tredde i kraft den 12. april i år.

Innen 30. april skal det være 30 observatører i landet, 100 innen en måned, ifølge FN. Det har tidligere blitt kjent at Norge sender seks observatører til Syria.

Frankrike gar tidligere sagt at de ønsker at FNs sikkerhetsråd skal vurdere en militær aksjon i Syria, dersom en internasjonal fredsplan ikke klarer å stoppe volden i Bashar Assads regime. Det sier den franske utenriksministeren Alain Juppé, ifølge Al Arabiya News.

FN har opplyst om at de estimerer at minst 9000 mennesker har blitt drept siden demonstrasjonene begynte i mars i fjor, men aktivistgrupper sier at tallet er høyere enn 11 000.

STOR EKSPLOSJON:  Flere bygninger kollapset da raketter ble avfyrt mot bygninger i Hama. Foto: AFP PHOTO / YOUTUBE
STOR EKSPLOSJON: Flere bygninger kollapset da raketter ble avfyrt mot bygninger i Hama. Foto: AFP PHOTO / YOUTUBE Vis mer