Her frakter mennene den livløse jenta ut av ruinene

Minst 70 drept etter rakettangrep i byen Hama i Syria, ifølge aktivister.

DØDSTALLENE STIGER:  Ifølge syriske aktivister, som la ut videoen som viser disse mennene som trekker døde ut av ruinene, døde mindt 13 barn og 16 kvinner i angrepet mot et området sør i Hama. Foto: AFP PHOTO / YOUTUBE
DØDSTALLENE STIGER: Ifølge syriske aktivister, som la ut videoen som viser disse mennene som trekker døde ut av ruinene, døde mindt 13 barn og 16 kvinner i angrepet mot et området sør i Hama. Foto: AFP PHOTO / YOUTUBE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Minst 70 personer er drept etter en massiv eksplosjon i byen Hama i Syria. Mange av disse er barn, melder Al Jazeera. Ifølge syriske aktivister ble flere bygninger ødelagt under eksplosjonen, som skjedde i det sørlige nabolaget Mashaa Attayer i Hama, en by som ligger nord for Damaskus. Minst 13 barn og 16 kvinner skal være drept. 

Dødstallene stiger - Folk dør fordi vi ikke har nødvendig medisinsk utstyr eller kompetanse for å redde de skadde. Dødstallene stiger for hver time, sa Abu Ghazi, en aktivist bosatt i Hama, til Al Jazeera.

Han rapporterer om at flyktninger fra den ihjelbombede byen Homs har søkt tilflukt i dette området.

Opposisjonen «Den lokale samarbeidskomiteen» (LCC) rapporterer om at regimelojale soldater kjørte en rakett rett inn i bygningen. Noen mistenker at det ble brukt Scud-raketter i angrepet.

Aktivister har lagt ut en video på internett, som viser begravede personer, deriblant ei livløs jente, som blir trukket ut av bygningsmassene.

Personene på vidoene graver desperat i ruinene.

Skylder på terror Den statsstyrte TV-kanalen meldte på sin side om at et hus, brukt til produksjon av bomber av «bevæpnede terroristgrupper», ble blåst i filler og førte til at 16 døde, ifølge BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer