Her fraktes bilen bort fra ulykkestedet

Personen ombord er bekreftet omkommet.

FRAKTES VEKK: Restene av bilen som ble fastklemt under betongbrua i Trondheim fraktes vekk fra ulykkesområdet. Foto: Terje Næss
FRAKTES VEKK: Restene av bilen som ble fastklemt under betongbrua i Trondheim fraktes vekk fra ulykkesområdet. Foto: Terje NæssVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer er savnet etter at en betongbru kollapset over Haakon VII's gate ved IKEA i Trondheim ved 14.30 tiden i dag.

Det var tidlig klart at en bil var fastklemt under den kollapsede brua.

Ved 19.30 tiden, fem timer etter brokollapsen, lyktes det redningsmannskapene å få bilen ut av de sammenraste massene med betong og armeringsjern.

- Vi har funnet bilen i ruinene, den er tatt ut, og bragt ut til et sted hvor den vil bli undersøkt, sier politioverbetjent Lars Melvold i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Politiet bekrefter klokka 20.20 at en person i bilen er bekreftet omkommet, skriver Adressa.

- En lege fra luftambulansen bekreftet på stedet at personen i bilen var død, sier politioverbetjent Lars Melvold i Sør-Trøndelag politidistrikt til avisa.

Søker fortsatt Politiet må undersøke bilen nærmere for med sikkerhet å kunne fastslå at det bare var en person ombord i bilen.

- Vi vet at det er minimum én person i bilen, men må åpne den for å kunne fastslå at det kun er én, sier Melvold til Dagbladet.

I tillegg til personen i bilen er også en anleggsarbeider savnet etter brukollapsen.

- Redningsmannskapene søker fortsatt etter den andre savnede, sier Melvold.

- Forskallingen sviktet Bygningsarbeidere jobbet med fylling av betong i en forskaling på brua da ulykken skjedde. Under brua gikk trafikken som vanlig langs Haakon VIIs gate, som er en trafikkert gate i rushtida.

Da broa kollapset ved 14.30-tiden var det stor trafikk på veien.

Det er entreprenørselskapet Reinertsen som bygger brua for Statens vegvesen.

- Vi har jobbet noen måneder med denne brua, og foreløpig vet jeg ikke om noen av anleggsarbeiderne er skadd. Jeg er på vei til skadestedet nå, og vet foreløpig ikke mer en at det skal være forskallingen som har sviktet, sa direktør for anlegg hos Reinertsen, Ted Aarnes til Dagbladet ved 15.15-tiden.

KOLLAPSET: Betongbrua som var under konstruksjon over den sterkt trafikkerte Haakon VIIs gate i Trondheim, kollapset ved 14.30-tiden i dag. Foto: Tor Aage Hansen
KOLLAPSET: Betongbrua som var under konstruksjon over den sterkt trafikkerte Haakon VIIs gate i Trondheim, kollapset ved 14.30-tiden i dag. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer