Her fraktes bussen fra ulykkesstedet

Tre personer omkom da vogntog og buss kolliderte i Ringerike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VEME (Dagbladet): Et vogntog og en buss frontkolliderte på riksvei 7 ved Veme i Ringerike kommune rett før midnatt mandag. I alt 11 personer var involvert i ulykken.

Ni personer var om bord på Sogn- og Fjordane-ekspressen. Tre av disse, to menn og en kvinne, omkom i ulykken. Nordre Buskerud politidistrikt opplyser at en av de omkomne var bussjåføren.

En mann og en kvinne ble sittende fastklemt etter ulykken. De ble hentet ut og sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus. De er begge nordmenn. Tilstanden var i natt betegnet som alvorlig. En russisk kvinne ble fraktet til Ringerike sykehus for observasjon.

- Fryktelig trist Bussen tilhører Firda Billag. De har i løpet av natta holdt kontakt med politiet og holdt seg løpende orientert.

- Dette er en fryktelig trist hendelse. Dette er ikke enkelt for noen. Vi kjenner jo hverandre godt her, sier daglig leder Peter Midtun i Firda billag til Dagbladet.

Han sier de i dag holder åpent for de ansatte som måtte ønske å prate med noen. Bedriftshelsetjenesten vil også bistå i morgentimene.

Siktet En vogntogsjåfør er siktet for brudd på vegtrafikklovens paragraf 3, som går på aktsomhet. Mannen er islandsk statsborger, men vogntoget er norskregistrert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer