Her fraktes bussen fra ulykkesstedet

Tre personer omkom da vogntog og buss kolliderte i Ringerike.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VEME (Dagbladet): Et vogntog og en buss frontkolliderte på riksvei 7 ved Veme i Ringerike kommune rett før midnatt mandag. I alt 11 personer var involvert i ulykken.

Ni personer var om bord på Sogn- og Fjordane-ekspressen. Tre av disse, to menn og en kvinne, omkom i ulykken. Nordre Buskerud politidistrikt opplyser at en av de omkomne var bussjåføren.

En mann og en kvinne ble sittende fastklemt etter ulykken. De ble hentet ut og sendt med luftambulanse til Ullevål sykehus. De er begge nordmenn. Tilstanden var i natt betegnet som alvorlig. En russisk kvinne ble fraktet til Ringerike sykehus for observasjon.

- Fryktelig trist Bussen tilhører Firda Billag. De har i løpet av natta holdt kontakt med politiet og holdt seg løpende orientert.

- Dette er en fryktelig trist hendelse. Dette er ikke enkelt for noen. Vi kjenner jo hverandre godt her, sier daglig leder Peter Midtun i Firda billag til Dagbladet.

Han sier de i dag holder åpent for de ansatte som måtte ønske å prate med noen. Bedriftshelsetjenesten vil også bistå i morgentimene.

Siktet En vogntogsjåfør er siktet for brudd på vegtrafikklovens paragraf 3, som går på aktsomhet. Mannen er islandsk statsborger, men vogntoget er norskregistrert.

<strong>FRONT MOT FRONT:</strong>  Vogntoget lå i feil kjørefelt da politiet ankom stedet. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet
FRONT MOT FRONT: Vogntoget lå i feil kjørefelt da politiet ankom stedet. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet Vis mer

- Det vil vurderes om siktelsen bør utvides, opplyser operasjonsleder Ole Kristian Bekkedal ved Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Ytterligere ett vogntog var involvert i ulykken. Sjåføren kjørte rett inn i ulykken etter at frontkollisjonen var et faktum. Han klarte å manøvrere seg unna de to kjøretøyene, og havnet i stedet ved siden av bussen. Begge vogntogsjåførene kom uskadd fra ulykken.

Alle nødetater rykket i natt ut til stedet. De jobbet med å frigi personer i mange timer utover natta. I tillegg sikret kriminalteknikerne spor. Arbeidet ble avsluttet i morgentimene, og veien er nå åpnet for trafikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer