FERDIGE MED FUNNSTEDET  : Politet gjorde seg i ettermiddag ferdige med undersøkelsene på funnstedet på Råholt. Drapsbilen, en Citroen Berlingo ble så fraktet vekk fra stedet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.
FERDIGE MED FUNNSTEDET : Politet gjorde seg i ettermiddag ferdige med undersøkelsene på funnstedet på Råholt. Drapsbilen, en Citroen Berlingo ble så fraktet vekk fra stedet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET.Vis mer

Her fraktes drapsbilen vekk fra foreldrenes garasje

- Foreldrene er på ferie i Spania, sier naboer til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RÅHOLT/OSLO(Dagbladet) : I 12-tida i dag formiddag troppet en 39-åring opp på Ullensaker lensmannskontor sammen med kona.

Mannen forklarte for politet at han visste hvor bilen som drepte faren til Stella Mwangi, Jeff Mwangi Kwirikia, sto. 54-åringen ble kjørt ned og drept på fylkesvei 454 ved Dal tirsdag ettermiddag.

Politiet rykket deretter ut til den oppgitte adressen på Råholt og fant bilen, en Citroen Berlingo. Den hadde skader på fronten som passet med kollisjonen. Kort tid etter ble 39-åringen siktet for å ved uaktsomhet har forvoldt en annen persons død.

Adressen på Råholt tilhører foreldrene av 39-åringen. Flere naboer bekrefter til Dagbladet at foreldrene, et eldre ektepar,  for tiden befinner seg på ferie i Spania.

Politiet opplyste til Dagbladet tidligere i dag at det ikke er noe som tyder på at foreldrene er involvert i saken.

Ferdig med garasjen Ullensaker-politiet har siden de fant bilen gjort undersøkelser på funnstedet.

Nå har teknikerne forlatt adressen, og skal være ferdig med undersøkelsene i garasjen. Bilen er også fraktet bort fra funnstedet.

Døra til huset er plombert. Politiet har ikke ennå gjort undersøkelser inne i huset.

Preget Tidliger i dag innkalte Ullensaker-politiet til pressekonferanse på lennsmannskontoret.

På spørsmål om hvordan 39-åringer har det nå, svarte lensmann Morten Huse følgende:

- Han er preget av stunden.

Han ville ikke gå inn på hva den siktede så langt har forklart. Politet opplyser videre at på tross av at mannen er siktet, gjenstår det ennå å få klarlagt hvem som kjørte bilen

Politiadvokat i Romerike politidistrikt, Jon Aga, sa tidligere i dag til pressen at det er mer sannsynlig at 39-årigen var sjåføren av bilen, enn at han ikke var det.

.