Grønne busser markerer historisk dag i Aleppo

Her fraktes et tusentalls sivile ut av Aleppo

300 og 700 voksne ble satt på busser ut byen i dag, ifølge Røde Kors' generalsekretær. 

MENNESKER I NØD: Røde Kors i Syria har i dag fraktet 1000 mennesker ut av Øst-Aleppo. Her er dronebilder av ambulanser og busser som frakter innbyggere ut av Øst-Aleppo. Video: War Media / Aleppo Media Center via Storyful Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En kolonne av grønne busser har stått utenfor byen i påvente av å få kjøre inn og hente innbyggerne i det som en gang var Syrias mest folkerike by; Aleppo.

På rekke og rad er bussene i dag fotografert idet de frakter et tusentalls mennesker ut av Øst-Aleppo. Fortsatt bor det tusenvis av barn, eldre, kvinner og menn der inne.

- Situasjonen er uoversiktlig, men i dagens operasjonen fikk vi hentet ut cirka 1000 sivile. 300 av dem var barn, 28 var skadde, sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt Apeland til Dagbladet torsdag kveld.

- Det verste de har sett

Parallelt med evakueringen av de sivile, melder flere medier at også opprørere skal fraktes ut i grønne busser, sammen med familiene sine.

Røde Kors har ingen opplysninger om at dette arbeidet startet allerede i dag.

- Ifølge informasjonen min er det hentet ut sivile, sier Apeland - som legger til at flere andre organisasjoner jobber parallelt om å få befolkningen ut av byen.

Han forteller at arbeidet har gått fint, forholdene tatt i betraktning.

- Det har kommet meldinger om at det har vært skytinger mot ambulansene, men det har vi ikke fått bekreftet. Totalt sett har det vært en velykket operasjon, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer