Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbeltdrapene i Marokko

Her fraktes Maren og Louisa fra Marrakech

Marokkanere flest sier de er triste på vegne av de to drepte kvinnene, deres familie - og på vegne av det norske og danske folk.

MAROKKO-DRAPENE: Her er norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) på vei fra Marrakech til sine hjemland, Norge og Danmark. Video: Kech24.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MARRAKECH / OSLO (Dagbladet): I kveld ble norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) sendt i bil fra likhuset i Marokko for å bli sendt hjem til sine respektive land: Norge og Danmark.

- Vi er veldig, veldig triste på vegne av kvinnene, deres familie og det norske og danske folket. Dette er forferdelig, og noe som aldri har skjedd her før, sier to politimenn som Dagbladet prater med på flyplassen i Marrakech.

- Føler med dere

Uansett hvem Dagbladet prater med i Marokko, sier alle at de er i sjokk og sorg over at de to venninnene ble drept mens de var på ferie i Atlas-fjellene.

- Vi føler med dere, og de kriminelle handlingene preger hele Marokko, fortsetter politimennene.

Ifølge politimennene, skal ikke de to drepte kvinnene bli sendt via Marrakech flyplass og videre til Norge. Kilder sier at kvinnene antagelig skal bli sendt hjem med fly fra Casablanca.

I ettermiddag

Maren Ueland og Louisa Vesterager Jespersen ble sendt fra likhuset i Marrakech i ettermiddag.

- Paradoksalt nok er det bare 300 meter fra busstasjonen der de tre mistenkte mennene ble pågrepet i dag, og til lokalet hvor kvinnene lå, sier en kilde.

Dagbladet har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med bistandsadvokaten til Maren Uelands pårørende, Ragnar Falck Paulsen, men han har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!