FRESER: aglig leder på Vertshuset Skarven i tromsø bruker snøfreser for å gjøre uteserveringen klar. Foto: Stian Saur / Nordlys
FRESER: aglig leder på Vertshuset Skarven i tromsø bruker snøfreser for å gjøre uteserveringen klar. Foto: Stian Saur / NordlysVis mer

Her freser han fram uteserveringen

Forventer storinnrykk av solhungrige og øltørste gjester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Daglig leder på Vertshuset Skarven i Tromsø, Gunnar Andersen, fant fredag formiddag fram snøfreseren for å gjøre stedets uteservering klar til storinnrykk. I går krøp nemlig gradestokken over på plussiden og sola tittet for alvor fram, skriver Nordlys.

Utover noen hestehover er det de første ordentlige vårtegnene i Tromsø i år.

- Våren kom plums på Det fine været har fortsatt fredag, og Andersen forventer storinnrykk av solhungrige og øltørste gjester til den populære uteserveringen nede på byggen. Problemet er bare det at de enorme snømengdene som falt i påsken fortsatt ligger godt plassert på bakken.

Men Andersen er åpenbart løsningsorientert for å kunne servere halvliteren ute i solskinnet fredag ettermiddag.

- Det er første gangen at vi opplever at våren kommer så plums på. Den kom jo i løpet av en halvtime i går, sier han til Nordlys.

- Vanligvis er vi blitt passelig avrimet til sesongen begynner, fortsetter han.

Rekker ikke å rydde bort all snøen Pågangen var stor allerede i går, men da hadde Skarven bare fått klargjort en liten del av sitt velkjente uteområde.

- Alle stolene var opptatt. I dag åpner vi en større del av uteserveringen, men vi vil ikke klare å rydde bort snøen på hele området. Det er rett og slett for mye snø til at vi rekker det.

Andersen skjønner at folk sørpå lar seg underholde av tilstanden i Nord-Norge, men han vil likevel ikke klage på det uforutsigbare været.

- Vi får glede oss over det vi har, sier han til Nordlys.