- Her fryser de ikke ihjel, og et gram hasj er mye billigere enn vaffel og kaffe i kirka

Nordmenn lever på gata i syden.

HJELPER TRENGENDE: Diakon Peder Nedrelid ved Sjømannskirken på Gran Canaria sier de til enhver tid har hjemløse nordmenn der som bor på stranda eller andre steder. Foto: Ingrid Nedrelid
HJELPER TRENGENDE: Diakon Peder Nedrelid ved Sjømannskirken på Gran Canaria sier de til enhver tid har hjemløse nordmenn der som bor på stranda eller andre steder. Foto: Ingrid Nedrelid Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Selvsagt finnes det hjemløse nordmenn på Gran Canaria. Vi kan ikke tallfeste det, men vi har til enhver tid hjemløse nordmenn her som bor på strendene eller andre steder, sier diakon Peder Nedrelid ved Sjømannskirken på Gran Canaria til Dagbladet.

Det svenske gatemagasinet Faktum skriver denne uka at hjemløse svensker tigger på gatene på «svenske» turiststeder i Spania.

- Vi har kanskje 20 hjemløse svensker på stranda samt et hundretall som er sosialt utsatte, sier diakoniassistent Stefan Kamensky ved Svenska kyrkan på Tenerife til magasinet.

Billig rus Også for Mallorca og Gran Canaria melder Svenska kyrkan om tilsvarende tall. Og i Fuengirola på den spanske solkysten meldes det om et titall hjemløse svensker. Her har Faktum møtt flere svensker som lever i fattigdom og er tvungne til å tigge på gata.

- Vår reportasje gir en annen vinkel på et problem som vi snakker mye om i Sverige, men som vi ikke synes berører oss. Selv om fattige svensker ikke reiser i vei og tigger i samme utstrekning som rumenere og bulgarere, så handler det likevel om ganske mange, sier Faktums sjefredaktør Aaron israelson, ifølge svenske GP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer